Takhle se bude hrát Mafia 4, vývojáři odhalili detaily v inzerci práce
Gaming Článek Takhle se bude hrát Mafia 4, vývojáři odhalili detaily v inzerci práce

Takhle se bude hrát Mafia 4, vývojáři odhalili detaily v inzerci práce

Josef Ventrča

Josef Ventrča

16. 4. 2023 11:46

Studio hledá vedoucího AI designéra. V pracovní nabídce poprvé zmínilo novou Mafii.

Reklama

Tvůrci posledního dílu Mafie, studio Hangar 13, zveřejnili inzerát, ve kterém hledají hlavního designéra umělé inteligence. Tahle nabídka pracovní pozice by nebyla obecně natolik zajímavá, kdyby v ní vůbec poprvé nezmínili, že odpovědná osoba bude pracovat na Mafii 4. Tím taky trochu poodhalili, jaké herní mechaniky nejspíš můžeme v novém dílu očekávat.

V inzerátu se uvedlo, že designér bude pracovat s dalšími členy vývojářského týmu na poutavém přechodu mezi kradmým pohybem a bojem. Taky bude spolupracovat na ladění a vyvážení soubojů, a zajistí, aby hráči rozuměli záměrům umělé inteligence a mohli dle toho plánovat svůj postup. Dále má nastavovat chování AI u všech typů NPC a v game designu, a dohlížet na návrh a zakomponování nových archetypů, chování a schopností, které odpovídají vizí next-gen Mafie. Bude se to týkat i kreativních návrhů a technických prototypů chování a schopností nepřátel.

Možný multiplayer?

Studio v nabídce práce vyloženě neuvedlo, že součástí bude i multiplayer, ale v požadavcích na uchazeče zmínilo, že upřednostňuje zájemce se zkušenostmi s AAA tituly, hrami pro více hráčů a/nebo s live service designem. Tím se nabízí otázka, zda to stále souvisí s očekávaným čtvrtým dílem, nebo se tyto vlastnosti hodí i při vývoji dalších produktů. Taky to vypadá, že novinka poběží na Unreal Engine 5.

Na základě dalších inzerátů je možné usoudit, že Mafia 4 je v předprodukční fázi. To v létě minulého roku potvrdil i šéf české pobočky Hangaru 13 Roman Hladík, který uvedl, že než nastane vydání dalšího dílu, tak to potrvá ještě několik let. Aktuálně studio otevřelo několik různorodých pozic v Brně, Praze i anglickém Brightonu. Ty však konkrétně nespecifikují Mafii, a místo toho lákají adepty na multiplatformní neoznámený projekt, který taky vznikne pomocí Unreal Engine 5.

Návrat na Sicílii

Ačkoliv nejsou zcela upřesněné detaily k zasazení Mafie 4, tak od loňského roku se spekuluje, že pokračování série se bude odehrávat na Sicílii. Zde budeme sledovat život mladého Dona Salieriho, pozdější hlavu rodiny Salieri. Hlavnímu hrdinovi údajně pomůžeme s převzetím kontroly nad tamním městem. Dále se odhaduje, že hra bude spíš lineární než v otevřeném světě, takže se má více podobat prvním dvěma dílům.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama