The Game Awards 2023 čelí kritice fanoušků
i Zdroj: Foto: Zion Grassl / Creative Commons / CC BY-SA 4.0
Gaming Článek The Game Awards 2023 čelí kritice fanoušků

The Game Awards 2023 čelí kritice fanoušků

Jarmil Černý

Jarmil Černý

10. 12. 2023 13:00

The Game Awards každoročně sklidí nějakou tu kritiku a v roce 2023 tomu není jinak. Tentokrát se divákům nelíbily uspěchané proslovy oceněných.

Reklama

Spousta diváků reagovala negativně na udílení cen The Game Awards, kde se podle nich nedostalo dostatečného prostoru pro vyjádření vítězům ocenění. Někteří vítězové dokonce nedostali prostor vůbec. Dalším terčem kritiky se stal počet a délka placených částí vysílání, ve kterém si mohou vývojáři zaplatit prostor pro prezentování svých nových her.

Pravděpodobně to mohl být důvod pro krátké a uspěchané vstupy, které měli k dispozici vítězové jednotlivých kategorií. Těm totiž běžel třicetisekundový časovač během toho, co se vývojáři snažili poděkovat svým týmům, rodinám nebo fanouškům po tom, co si přebrali cenu. Pořadatelé doslova popoháněli pryč z pódia vítěze jako Neil Newbon, který získal cenu za nejlepší herecký výkon při ztvárnění Astariona z Baldur's Gate 3.

Vývojář Rami Ismail poté upozornil na to, že ocenění vývojáři dostali méně prostoru, než například Hideo Kodžima, který měl podle Ramiho minutový segment ke hře, „která zatím doslova nemá co ukázat.“

Ke kritice se vyjádřil Geoff Keighley

Exekutivní producent a moderátor Geoff Keighley uznal, že hudba vyzívající k ukončení proslovu hrála velmi brzy. „Požádal jsem náš tým, aby toto pravidlo v průběhu pořadu zmírnil. Ačkoli nikdo nebyl ve skutečnosti přerušen, je to něco, čím se budeme zabývat do budoucna.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama