the-surge-je-o-taktickych-soubojich-na-blizko-se-sci-fi-vybavou
Gaming Článek The Surge je o taktických soubojích na blízko se sci-fi výbavou

The Surge je o taktických soubojích na blízko se sci-fi výbavou

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

19. 8. 2016 15:53

Focus nám na Gamescomu ukázali, o čem bude jejich nový počin The Surge.

Reklama

The Surge je o taktických soubojích na blízko se sci-fi výbavou

Studio Focus Home Interactive předvedlo na Gamescomu hned několik svých vydaných i nevydaných her - Vampyr, Farming Simulator 17, The Technomancer a mnoho dalších. Já jsem byl pozván na předvedení dosud nepublikované hry The Surge.

Jedná se o RPG s jednoduchým příběhem. Váš hrdina pracuje v postapokalyptické budoucnosti v areálu jakési montážní haly. Po upadnutí do komatu se ale probudí v úplně jiné realitě - celý areál firmy je pobořený, z jeho spolupracovníků se staly obrněné zombie a roboti, kteří dříve spolupracovali, se nyní netváří moc přátelsky. Vaším úkolem bude tedy zjistit, co se vlastně stalo za dobu vašeho bezvědomí.

Jako první nám byl představen soubojový systém. Se zběsilým klikáním byste se moc daleko nedostali. Ve hře bude potřeba si nejprve protivníka pořádně prohlédnout a určit, kde je nejméně obrněný a co by mohly být jeho slabá místa. Útok (který povedete vertikálně či horizontálně) do těchto částí je pak nejefektivnější a zásahem do nich můžete například přerušit útok nepřítele, který by vás jinak zasáhl.

The Surge je o taktických soubojích na blízko se sci-fi výbavou

Můžete se také zaměřit na část protivníkovy zbroje - při vítězství si pak jen seberete vypadnuvší nákres a onu část výbavy bude možné vyrobit na speciální stanici. Tyto stanice slouží podobně jako ohně v Dark Souls. Po jejich použití se nepřátele znovu oživí (nepočítáme velké i menší bosse) a vy se jimi budete muset znovu probojovat. 

Ve stanicích můžete vylepšit výbavu pomocí již zmíněných nákresů a také je potřeba zaplatit v měně nazvané Scraptech, kterou během hry budete získávat. Znovu se nabízí podobnost se serií Dark Souls, jelikož Scraptech po vaší smrti zůstane na místě a vy ho po respawnu budete moct sebrat.

Na mojí otázku, zda se ve hře objeví možnosti volby, které by příběh zamotaly, mi bylo řečeno, že hra je v tomto ohledu velmi lineární, co se hlavní postavy týče. Stále však budete moct ovlivňovat svým rozhodnutím osud vedlejších postav, takže určitá možnost různých zakončení hry tu je.

Jak bych celé The Surge shrnul? Pokud máte rádi hry jako Dark Souls nebo Dead space, určitě si užijete i The Surge. Pěkná grafika i nutnost zapojit mozek a ne jen bezhlavě řezat do klávesnice, myši či ovladače z této hry dělá příjemný zážitek.

Pro další novinky z Gamescomu klikněte na štítek GamesCom 2016

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama