TheMongolz byli konečně poraženi, Vitality postupují do čtvrtfinále!
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
Esport CS 2 Článek TheMongolz byli konečně poraženi, Vitality postupují do čtvrtfinále!

TheMongolz byli konečně poraženi, Vitality postupují do čtvrtfinále!

Pavla Doušová

Pavla Doušová

28. 4. 2024 15:42

První týden ESL Pro League Season 19 končí a s ním se uzavírají výsledky skupin A a B. Ve skupině B se ultimátním vítězem stali Vitality, kteří se dostali až do čtvrtfinále. TheMongolz poprvé za tento týden někomu podlehli.

Reklama

Jak Vitality, tak TheMongolz měli zatím na ESL Pro League Season 19 neuvěřitelně čistou cestu. Ve finále horního pavouka skupiny B ale jeden z týmů prohrát musel. A tentokrát to byli TheMongolz, kteří na evropské supermužstvo jednoduše nestačili. 

Naposledy proti sobě tyto sestavy stály před bezmála měsícem na PGL CS2 Major Copenhagen 2024 v BO1, kterou taktéž vyhráli Vitality. V BO3 proti sobě nehráli nikdy, EPL Season 19 bylo jejich premiérou od které se nevědělo, co čekat. 

První mapu, Mirage, si vybrali TheMongolz, na které ale mají menší procenta úspěšnosti za poslední tři měsíce než Vitality. Tato statistika se projevila v prvním poločase, ve kterém se mongolskému týmu povedlo ukořistit pouhé tři body. Counter-teroristická část Mirage jim očividně seděla mnohem víc. Bohužel ale nebyli schopni Vitality zpomalit natolik, aby dohnali skluz z poloviny první.

Naopak Vitality si vybrali mapu, na které mají oni větší procentuální úspěšnost. TheMongolz měli i na Nuke neúspěšnou první půlku, tentokrát se jim povedlo získat body pouze dva. A znovu, i přes snahy obrovský bodový rozdíl dohnat, Vitality se dostali ke 13 bodům dříve. 

Nejlepším hráčem utkání byl bezpochybně Mathieu “ZywOo” Herbaut s 48 zabitími, 13 asistencemi a 98,9 způsobenými body poškození za kolo.

I přes dnešní selhání se TheMongolz posouvají na tomto eventu dál, konkrétně do prvního kola play-off. Jejich šance na uchopení trofeje tak ještě nevyhasíná. Na druhé straně Vitality si dopřejí pár dní odpočinku navíc, protože jejich čas přijde až ve čtvrtfinále.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama