Známe detaily remasteru původní trilogie Tomb Raider
i Zdroj: Square Enix (ilustrativní obrázek, nejedná se o reálný snímek z připravované hry)
Gaming Článek Známe detaily remasteru původní trilogie Tomb Raider

Známe detaily remasteru původní trilogie Tomb Raider

Josef Ventrča

Josef Ventrča

17. 1. 2024 12:15

Vývojáři ukázali i sdělili více informací k chystanému remasteru prvních tří dílů série Tomb Raider. Hra vychází již příští měsíc.

Reklama

Do vydání Tomb Raider I-III Remastered zbývá necelý měsíc a její vývojáři se v úterý na PlayStation Blogu rozpovídali o tom, jakým způsobem omladili první tři dobrodružství Lary Croft.

„Jsme přesvědčení, že hratelnost původních her Tomb raider byla nadčasová, a tak díky využití stávajícího zdrojového kódu jsme měli každý skok, záhadu, nepřítele i hádanku přesně tak, jak je navrhl tehdejší vývojářský tým,“ uvedl produktový ředitel Chris Bashaar ze společnosti Aspyr, která na remasteru pracuje. Dodal, že jejich úkolem bylo hlavně přidat něco navíc.

Hráči proto mohou přepínat mezi dvěma schématy ovládání, tedy tím původním z PlayStation 1 a modernizovaným vycházejícím z éry her Tomb Raider Legend, Anniversary a Underworld. Společnost Aspyr také přidala ukazatel zdraví u bossů, což je krok, který má učinit těžší střety méně frustrujícími. Dále jsou herní předměty, jako lékárničky a munice zpracované ve 3D místo 2D, a k dispozici je více než dvě stě trofejí, které lze sbírat ve verzích hry pro PlayStation.

Novinkou bude i fotografický režim a tvůrci slibují několik dalších překvapení, která zatím nechtějí prozradit. Chris Bashaar pak sdělil, že největší výzvou pro studio byla výtvarná stránka her.  Chtěli jsme, aby vypadaly tak, jak ve vaší mysli. Že jsme na správné cestě, jsme poznali už při prvním testování,“ prohlásil. Změny tak lze očekávat u světelný efektů i textur postav a okolí. Bude však možné přepínat mezi původní a moderní grafikou kdykoli během hraní.

Tomb Raider I-III Remastered vychází 14. února na PC, PlayStationu, Xboxu a Nintendu Switch. Cena je od 28,99 eur.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama