Tragická podívaná: Vitality rozdrtili MOUZ, těm teď jde o všechno
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek Tragická podívaná: Vitality rozdrtili MOUZ, těm teď jde o všechno

Tragická podívaná: Vitality rozdrtili MOUZ, těm teď jde o všechno

Michael Douša

Michael Douša

31. 7. 2023 15:32

Tohle si MOUZ asi do památníčku nezapíší.

Reklama

Tohle si MOUZ asi do památníčku nezapíší.

MOUZ se nepovedlo v zápase proti Vitality vyhrát ani 10 kol. To jsou poměrně tragické zprávy, jestliže si MOUZ brousí zuby na trofej, všechna naděje ale ještě není ztracena. Odtud to ale bude zatraceně těžké. 

Zatímco Vitality mohou být štěstím bez sebe, jelikož si tímhle trhákem zajistili postup do play-off IEM Cologne a do světoznámé (a taky nově naprosto vyprodané) Lanxess arény, MOUZ se touhle prohrou dostali do spodního pavouka, kde jediná další prohra znamená eliminaci z turnaje. IEM Cologne je v tomhle neúprosné - do play-off prochází pouze 6 týmů, z toho ti nejlepší v každé skupině mají jízdenku rovnou do semifinále, druzí nejlepší (tedy poražení z finále horního pavouka) se utkají proti vítězům finále spodního pavouka už ve čtvrtfinále.

We got f0ked

— David Čerňanský (@FROZENNcs) July 31, 2023

Ve skupině B, které se právem dá přezdívat skupina smrti, se tak o zbylá dvě místa utká celkem šest týmů, a že jsou mezi nimi opravdu velká jména. V horním pavoukovi ještě (ovšem ne na dlouho) zůstávají FaZe a G2, kteří se proti sobě utkají už za několik chvil, ve spodním bojují o život OG proti NaVi a MOUZ proti Astralis. To je opravdu hvězdná skvadra, z nichž pouze dvě sestavy mohou přežít. G2 a FaZe jsou ještě ve výhodě - kdokoliv z nich vyhraje, má jistý postup do Lanxess, to poslední místo tak půjde na dračku. Dostanou ho G2? MOUZ? NaVi? Na to si musíme počkat. 

Tragická podívaná: Vitality rozdrtili MOUZ, těm teď jde o všechno

Photo credits: Stephanie Lindgren, ESL Gaming

Favority na souboj proti Vitality jsou nyní FaZe, kteří si včera namazali na chleba Ninjas in Pyjamas. Ačkoliv první mapa šla na stranu Švédů, zbylé dvě byly zcela v režii dánského kapitána Finna "karrigan" Andersena. G2 ale také nevypadali v zápase proti Astralis tragicky, bookmakeři ale stále favorizují někdejší Major šampiony. 

MOUZ tak musí zamakat. Jediný, kdo si z dnešního fiaska odnesl pozitivní skore, je - nepřekvapivě - David "frozen" Čerňanský, který s ratingem 1,18 vévodil svému týmu. Naopak noví příchozí do týmu - kapitán Kamil "siuhy" Szkaradek a Jimi "Jimpphat" Salo se umístili na chvostu tabulky. Na tom tak bude potřeba zapracovat, jinak se mohou s Lanxess rozloučit rovnou. Astralis s Benjaminem "blameF" Bremerem a Nicolaiem "device" Reedtzem v čele totiž budou neúprosní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama