Tvůrce Kinectu obviněn ze sledování VR porna v práci
Zajímavosti Článek Tvůrce Kinectu obviněn ze sledování VR porna v práci

Tvůrce Kinectu obviněn ze sledování VR porna v práci

Jarmil Černý

Jarmil Černý

10. 6. 2022 15:36

Další zaměstnanci se museli dívat.

Reklama

Alex Kipman patřil dlouhé roky k ústředním postavám při vývoji zařízení Kinect pro Xbox. Pokročilá kamera schopná snímat pohyby hráčů sice příliš úspěchů neslavila, přesto šlo o velmi zajímavý pokus, jak přinést do obýváku nový druh zábavy. Právě zábavy si ovšem neužívali spolupracovníci Kipmana, jak ukazují svědectví po odchodu vývojáře z Microsoftu.

Kipman byl v Microsoftu dlouhých 21 let a patřil mezi zaměstnance, kteří měli speciální postavení. Ke Kipmanovi si tak nikdo moc nemohl dovolit, což vzhledem k jeho chování znepříjemňovalo životy zejména slečen v okolí.

Podle informací od bývalých kolegů Kipmana, měl vývojář například osahávat ženy a nevhodně se dotýkat jejich ramen i přes jejich nesouhlas. Těm to bylo samozřejmě velmi nepříjemné.

Po ukončení projektu Kinect se Kipman přesunul k HoloLens, brýlím pro mixovanou realitu. Ty kombinují prvky virtuální reality dosazené do reálného prostředí.

Jeden z incidentů se týkal právě testu brýlí, kdy Kipman jednoho večera v roce 2015 zkusil před zraky ostatních zaměstnanců video se zápasem proti polštáři se zjevně sexuálním podtextem. Jeden z přihlížejících popsal toto video jako "VR Porno". Nejen, že kolegové viděli Kipmana, jak si celé video užívá, ale zároveň museli pozorovat skrze monitory přesně to, co Kipman ve virtuálních brýlích viděl.

Přes 25 zaměstnanců se podepsalo pod dokument, který popisuje negativní vliv Kipmana na pracovní prostředí. Manažeři ve společnosti údajně doporučovali, aby další kolegové zůstávali poblíž Kipmana a nenechávali ho s ženami samotného.

Podle mluvčího Microsoftu přišly změny v týmu vyvíjejícím mixovanou realitu. Kipman podle firmy odchází, aby mohl volně následovat své další zájmy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama