Tvůrce Xboxu tvrdil, že hraní je jako masturbace
Zajímavosti Článek Tvůrce Xboxu tvrdil, že hraní je jako masturbace

Tvůrce Xboxu tvrdil, že hraní je jako masturbace

Jarmil Černý

Jarmil Černý

24. 1. 2022 13:05

Nevhodně zvolené přirovnání pohoršilo i Billa Gatese.

Reklama

Minulý týden proběhla jedna z největších technologických akvizic vůbec. Microsoft dal za Activision Blizzard 68,7 miliardy dolarů a o odkupu se psalo v mainstreamových médiích po celém světě. Gaming je jedním z největších odvětví zábavního průmyslu a můžeme ho dnes řad po bok například filmů. Nebylo tomu tak ale vždy.

Rok 2001 si někteří naši čtenáři mohou pamatovat, jiní ještě nebyli ani na světě. Faktem je, že v té době hraní nebylo tak populární ani běžné, čehož si byli vědomi i lidé v oboru. Právě v tomto roce Seamus Blackley řekl slavnou větu, která ho málem stála místo.

Seamus v té době již řadu let pracoval na prvním Xboxu spolu s Microsoft DirectX týmem. K tomu měl i pár rozhovorů, například s Dinou Bass, která aktuálně pracuje pro Bloomberg. V roce 2001 Seamus Dině řekl, že "Gaming je jako masturbace. Každý to dělá, ale nikdo o tom nechce mluvit."

Celá hláška se dostala až k Billu Gatesovi a Stevenu Ballmerovi. Oba z toho byli velmi naštvaní a práce duchovního otce Xboxu byla v ohrožení. Blackley nakonec nebyl propuštěn a o pár týdnů později se první Xbox dostal na trh. Hláška byla původně mířena na multiplayerové hraní.

Dnes je situace značně odlišná a hraní videoher je jednou z preferovaných volnočasových aktivit, kterou sdílejí miliony lidí po celém světě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama