Twisten ovládl francouzské derby, Fnatic stále bez porážky
Esport Valorant Článek Twisten ovládl francouzské derby, Fnatic stále bez porážky

Twisten ovládl francouzské derby, Fnatic stále bez porážky

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

18. 4. 2023 11:54

Třetí týden vynesl Team Vitality opět na třetí místo.

Reklama

Máme za sebou třetí týden VCT EMEA League, a tentokrát si obzvlášť přilepšili Team Vitality! Příliš se ale nezměnily poslední příčky a první místo, pojďme se tedy podívat na to, co k tomu vedlo.

 

 

České vysílání mezinárodních turnajů na Grunexu ti přináší herní monitory LG UltraGear.

Na prvním místě máme stále zřejmě neporazitelné Fnatic, kteří si i v třetím týdnu zajistili výhru, a ve vítězné sérii tak celkově dohromady prohráli jen jednu mapu. Tentokrát si hravě poradili s Team Liquid, kde měl Chronicle protivníky v podobě svých bývalých spoluhráčů z Gambit Esports – nAtse a Redgara. I přes dominantní výkon Fnatic, kteří na obou mapách vyhráli 13:6, však hoši zachovali přátelskou atmosféru, a po hře také zveřejnili společné fotky. Fnatic tak pořád vládnou tabulce umístění, Team Liquid ale bohužel ze třetího místa spadli na šesté.

Zde se můžete podívat, jak Alfajer na poslední chvíli obrátil kolo ve prospěch Fnatic:

Na druhém místě se stejně jako v předchozím týdnu drží turecký tým FUT Esports, který porazil tým KOI 2:0. Parádní výkon za FUT předvedl hráč qw1, který na dvou mapách nasbíral dohromady 52 killů v roli Jett. I po takové porážce si však KOI stejně udrželi osmé místo v tabulce.

Z pátého místa na třetí se naopak vyhoupli Twisten s Team Vitality, kteří v boji mezi francouzskými organizacemi nakonec vyšli jako vítězové. Proti Karmine Corp to moc těžké neměli; Ascent skončil 13:2, a ačkoli to na Splitu v druhé půlce už trochu vypadalo na comeback Karmine Corp, Vitality po první půlce stačily jen dvě kola k výhře, a hru nakonec zvládli uzavřít se skóre 13:6. Jak se Vitality na zápas připravovali, a mnoho dalšího, nám Twisten blíže sdělil v pozápasovém rozhovoru. Chvíli se ale zmíníme také o Karmine Corp, jejichž výkony matou jak fanoušky, tak komentátory. Tým totiž působí velmi nekoordinovaně a získává si tak přízviska jako nejhorší evropský tým či tým, který je všem pro smích. Momentálně je stále na předposledním místě a zdali je pro ně zlepšení výkonů jen otázkou času, se jistě ukáže v dalších zápasech.

Zde je reakce britského komentátora Sideshowa na první mapu mezi Team Vitality a Karmine Corp:

Na čtvrtém místě máme opět Natus Vincere, kteří zápas s Team Heretics dotáhli až na třetí mapu. Na Pearlu si Natus Vincere nebrali servítky a vyhráli se skóre 13:3, na Lotusu se však jako mnohem lepší ukázali Team Heretics, kteří vyhráli se skóre 13:9. Celý zápas měl rozseknout Ascent, kde silnou převahu opět ukázali Natus Vincere, a odnesli si tak krásnou výhru 13:2. Jejich rozdíl mezi vyhranými a prohranými koly je v současné chvíli +23, což se jim v tabulce určitě ještě bude hodit.

O jedno místo si nakonec přilepšili Giants Gaming, kteří se výhrou 2:0 nad BBL Esports dostali na páté místo. Turecký tým BBL Esports tak se stále žádnou výhrou zůstává na místě posledním.

Třetí týden tedy máme úspěšně za sebou a čeká nás jich ještě pět. O zápasech, které nás čekají ve čtvrtém týdnu, vás zase již brzy informujeme.

Sleduj počínání českých střelců živě

Vysílání mezinárodních a evropských Valorant lig a turnajů můžeš každý týden sledovat na Grunex twitch kanále. Pokud si nechceš nechat ujít žádnou novinku z Valorantu a evropských soutěžích, tak sleduj náš Valorant esportový přehled.

 

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama