Twistenův odkaz žije dál, rodina zesnulého hráče založila nadační fond
i Zdroj: Twisten Foundation
Esport Valorant Článek Twistenův odkaz žije dál, rodina zesnulého hráče založila nadační fond

Twistenův odkaz žije dál, rodina zesnulého hráče založila nadační fond

David Jiránek

David Jiránek

4. 12. 2023 14:30

Rodina Karla Ašenbrenera, známého pod přezdívkou Twisten, založila nadační fond na podporu mladých lidí a jejich boje s psychickými problémy.

Reklama

Twisten patřil mezi nejnadanější hráče Valorantu a ve francouzské organizaci Vitality byl inspirací pro řadu mladých hráčů nejen v České republice. O to více celou komunitu zasáhla smutná zpráva, která přišla 7. června. Twisten svůj boj s depresemi prohrál, avšak jeho odkaz žije dál v samotné hře, kde je zvěčněno jeho jméno, i v reálném světě díky nadačnímu fondu Twisten Foundation.

Nadaci založila Karlova rodina, matka Ivana, otec Karel a dva bratři. Cílem nadace je snížit počet dospívajících trpících psychickými problémy, a snížit tak i počet sebevražd mezi teenagery. Mladší cílovou skupinu chce nadace oslovit skrze odborníky, ale i streamery a influencery, se kterými se mladí snáze ztotožní.

Twisten Foundation podpoří vybrané organizace a dobročinné projekty zaměřené na esport.

„Karlův odchod je pro celou rodinu pořád velmi bolestivý. Ale právě kvůli němu jsme se rozhodli přetavit bolest v něco smysluplného. Tím je nadační fond, jehož cílem bude pomáhat mladým lidem s psychickými problémy. Jsem si jistá, že by s tím syn souhlasil a podporoval to,” říká Twistenova matka Ivana Ašenbrenerová, také za svého manžela a další dva syny.

Twisten s maminkou Ivanou
i Zdroj: Twisten Foundation
Twisten s maminkou Ivanou

První větší akcí, kterou fond podpoří, se stane charitativní esportový turnaj Sazka No rivals. Jeho výtěžek společnost Sazka zdvojnásobí a pošle až jeden milion korun.

S Twisten Foundation spouští organizace Vitality také projekt KARE (kombinace jména Karel a anglického care, tedy pečovat). Jeho cílem je rovněž zaměření na duševní zdraví esport hráčů. Oba projekty plánují vzájemnou spolupráci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama