Twitch bere zpět svoje nová pravidla ohledně nahoty
i Zdroj: TWITCH: MORGPIE
Zajímavosti Článek Twitch bere zpět svoje nová pravidla ohledně nahoty

Twitch bere zpět svoje nová pravidla ohledně nahoty

Dominika Hudcová

Dominika Hudcová

16. 12. 2023 12:55 1

Nedávná aktualizace na platformě Twitch umožnila vysílat nahotu za účelem umění. Tyto změny teď ale po méně než dvou dnech služba zrušila, protože tvůrci zašli příliš daleko.

Reklama

Přesto, že dominuje gaming a kategorie prostě pokec, na streamovací platformě Twitch lze najít i další, velmi různorodý kontent. Streamuje zde i množství umělců, pro které však donedávna platila stejná pravidla ohledně nahoty. Nové podmínky Twitche však uvolnily mnoha tvůrcům svázané ruce.

Obchodní podmínky byly aktualizované a umožnily nově takzvanou uměleckou nahotu. Tato změna však vyvolala naprostý chaos a s explicitním uměním jakoby se roztrhl pytel. Stačilo mít pouze správné označení obsahu a tak byla brzy kategorie umění zaplavena nahotou. 

Od antropomorfních obrázků až po nespočet nahých anime postav bylo v kategorii velmi obtížné nalézt obsah, který není určen pro dospělé publikum. Mnoho dalších tvůrců živého kontentu a uživatelů také jiných sociálních sítí bylo naprosto šokováno tím, co Twitch povolil. Navíc mnohým ani nebylo jasné, co přesně tedy povoleno je a co už je za hranou.

Změny však netrvaly příliš dlouho. Po méně než dvou dnech vedení Twitche okamžitě zrušilo své předcházející změny v obchodních podmínkách a jak reálná, tak ani fiktivní nahota nebude opět tolerována, mimo hry s hodnocením Mature.

Generální ředitel Twitche, Dan Clancy, zmínil, že stále mnoho umělců porušovalo i tyto nové smluvní podmínky, ale i obsah, který se nově nastavenými pravidly řídil, stále vyvolával v komunitě obavy. Když tak vedení Twitche učinilo a omluvilo se za způsobený zmatek, mnoho tvůrců si opět oddechlo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama