Twitch začíná podporovat pouze několik prohlížečů, zbytek nebude fungovat
Zajímavosti Článek Twitch začíná podporovat pouze několik prohlížečů, zbytek nebude fungovat

Twitch začíná podporovat pouze několik prohlížečů, zbytek nebude fungovat

Adam Král

Adam Král

29. 9. 2022 16:13

Twitch ukončuje oficiální podporu několika prohlížečů. Co to znamená?

Reklama

Pokud pozorujete kroky internetové platformy Twitch, tak zjišťujete, že se Twitch v poslední době snaží dělat skoro vše proto, aby proti sobě obrátil většinu diváků a tvůrců. Poté, co streameři začnou dostávat o čtvrtinu menší peníze z předplatného, nyní společnost vlastněná Amazonem přichází k dalšímu z kroků, který široká veřejnost přijímá tak všelijak. Aby toho navíc nebylo málo, kvůli špatné komunikaci platforma tuto věc oznámila se zpožděním a až poté, co sledující začali mít problémy. O co tedy jde?

Jen pár prohlížečů

V nejnovějším Tweetu od společnosti se člověk dočte, že chyba při přihlašování do svého účtu není způsobena špatným internetovým připojením. Musíte ale dávat pozor na to, abyste používali jeden z povolených prohlížečů. Mezi ty, které platforma jmenuje, patří Google, Microsoft Edge a Firefox. Další informace, jak zamezit chybám a jaké prohlížeče používat, Twitch zveřejní v další zprávě na svém blogu.

Generální ředitel, Tom Verrilli, na Twitteru zmínil, že záležitost je pouze dočasného charakteru. Na vině jsou totiž nenávistné projevy vůči tvůrcům a sledujícím. Díky specificky povoleným prohlížečům tak mohou zamezit spamování skrz boty. Není to ale tak, že všechny ostatní prohlížeče vás nepustí. Například prohlížeč Opera je plně aktualizovaný a platformu můžete sledovat bez problémů. 

Jednotliví uživatelé zmiňují, že se nejedná o to, že by vás platforma nenechala záznam sledovat. Spíše jde o to, že se desítky uživatelů nemohou přihlásit, a pokud se přihlásí, nemohou uskutečnit žádnou transakci. Chyby se mohou týkat dokonce i streamerů, kteří kvůli nepodporovanému prohlížeči nemohou zapnout své vysílání.

Není to tak jediná chyba, které se Twitch v poslední době dopustil. Nejprve ohlásil snížení výdělku streamerů, kteří místo 70% z předplatného dostávají jen 50%. Kromě toho odchází i klíčoví pracovníci. Kam tak platforma bude směřovat dál, je otázkou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama