V Japonsku je zakázán přeprodej softwarových a herních klíčů
Zajímavosti Článek V Japonsku je zakázán přeprodej softwarových a herních klíčů

V Japonsku je zakázán přeprodej softwarových a herních klíčů

Tabi

Tabi

11. 1. 2019 14:13

V japonsku je ilegální přeprodej klíčů a distribuce programů, která upravují data.

Reklama

Japonsko vydalo několik dodatků ke svému zákonu o prevenci nekalé soutěže. Tyto dodatky se přímo týkají herního průmyslu a ovlivňují ho. Respektive nově je podle zákona ilegální:

  • Přeprodej softwarových nebo herních klíčů bez povolení vlastníka
  • Distribuce nástrojů a programů, které upravují herní data
  • Poskytování služeb, které modifikují uložená data ve prospěch zákazníka

V případě porušení tohoto zákona vás to může vyjít na pokutu 5 milionů jenů (cca 1 027 900 kč) nebo pět let ve vězení. V některých případech může rozsudek vést ke kombinovanému trestu. Stránky, které se zabývají přeprodáváním kódů tento zákon zasáhne nejvíce a budou trestně stíhány. Mimo jiné japonští hráči na PlayStation 4 už kvůli těmto zákonům nemohou využívat program Cyber Save Editor, který uživatelům dovoluje aktivovat cheaty nebo patche.

Pro firmy a vývojáře je toto krok kupředu. Po celá léta se vývojáři snažili bojovat proti stránkám jako G2A. Vývojáři dokonce nechali raději své hry dobrovolně zpřístupněny na torrentových stránkách, než aby si hráči jejich hru kupovali na šedém trhu. Z takto prodaných her totiž nemají žádný zisk.

V Japonsku je zakázán přeprodej softwarových a herních klíčů

V roce 2012 evropský soudní dvůr rozhodl, že přeprodej her je zcela legální. Avšak je jen otázkou času, než toto usnesení bude přehodnoceno a stejně tak jako v Japonsku budou vydány nové zákony, které by bojovaly proti šedému trhu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama