[Valorant] Osm zklamaných týmů a jediná šance na vykoupení; kdo si na majoru zahraje?
Esport Valorant Článek [Valorant] Osm zklamaných týmů a jediná šance na vykoupení; kdo si na majoru zahraje?

[Valorant] Osm zklamaných týmů a jediná šance na vykoupení; kdo si na majoru zahraje?

Sgt Navážka

Sgt Navážka

5. 8. 2022 16:41

Evropská špička v boji o jediný spot na Champions, zadaří se MONSTEERRovi?

Reklama

Jen co v Kodani zavlály vlajky FPX, jejich evropští rivalové už jdou do svého posledního tažení. Sedm z osmi týmů Evropské špičky ukončí sezónu ve VCT už 14.srpna, kdy se dozvíme jméno posledního účastníka největšího Valorant eventu; Champions. Last Chance Qualifier je tu.

Turnaj poslední naděje je také jedinou možností, jak ještě vidět na největším majoru tohoto roku českého účastníka. MONSTEERR a jeho tým Acend však do všech predikcí hodily vidle necelý týden před začátkem turnaje. Od velkých rivalů z týmu Liquid přetáhli jednoho z jejich stěžejních hráčů, Travise "L1NK" Mandozu. Ten v jejich sestavě nahradí polského hráče Zeeka.

Nutno podotknout že Acend tuto sezónu naprosto zaostal za veškerými očekáváními a třeba jim změna line-upu pomůže. Týmu Liquid se celou situaci podařilo vyřešit až necelé dva dny před startem turnaje. Sestavu v pátek doplnil Kazachstánec Dmitriy "Dimasick" Matvienko. Tím ale rošády účastníků neskončily. Ten samý den totiž na twitteru Liquidu přistálo oznámení o angažování Emila "eMIL" Sandgrena na pozici hlavního trenéra. Přebrali ho týmu Guild, který tak dva dny před startem zůstává bez coache.

[Valorant] Osm zklamaných týmů a jediná šance na vykoupení; kdo si na majoru zahraje?

 

K obměnám sáhly po neúspěšných Challengers i další týmy. Turečtí BBL Esports se rozloučili s pAurou a LCQ s nimi odehraje bývalý hráč týmu Blaze, CyderX. Litevský tým s líbivou zkratkou OG LDN UTD se zas pokouší ztrátu formy změnit výměnou trenérů.

Překvapivě k hráčské obměně sáhla i organizace Guild, která navzdory všem předpokladům byla tento rok absolutní evropskou špičkou a v mnoha ohledech předčila známější týmy. Jen šest dní před zahájením LCQ se Guild rozhodl angažovat staronovou tvář. Yacine, který před necelým rokem tým opustil, nahradil Russe.

Zklamání zažívají tuto sezónu i hráči G2, kteří byli na začátku pasováni do pozice jednoho z nejsilnějších týmů světa. Nakonec to je spíš širší špička Evropy, ale budou mít možnost prokázat, že těmi nejlepšími stále jsou a na největším turnaji sezóny si zahrát. 

Do boje se chystá i dvojice Na´Vi a M3C (bývalý Gambit). Oba týmy ale mají sestavy výhradně z ruských a běloruských hráčů, zůstává tedy otázkou, zda by se, i v případě úspěchu, mohli Champions v Istanbulu vůbec zúčastnit.

Boj o jediný postupový spot začíná 7. srpna v 16:00. Celý turnaj bude přenášen na oficiálním Valorant twitch kanále, tak přijďte jedinou českou naději podpořit.

[Valorant] Osm zklamaných týmů a jediná šance na vykoupení; kdo si na majoru zahraje?

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama