Valorant Patch 3.10
Gaming Valorant Článek Valorant Patch 3.10

Valorant Patch 3.10

Nga Thi Nguyen

Nga Thi Nguyen

18. 11. 2021 10:42

Nový Valorant patch přináší zajímavé novinky, a to hlavně agenta Chambera a změny v rankedech.

Reklama

Tento patch je nabitý zajímavými novými updaty, a to hlavně příchodem elegantního Francouze, tedy agenta Chambera, a změnami v rankedu. Právě na ty se podíváme blíže. 

Obsah


Agenti

Chamber

  • Nového agenta s veškerými jeho schopnostmi jsme vám představili již v předchozím článku.


Rankedy

Možnost být v pětičlenné queue napříč všemi ranky

  • Ve Valorantu je už delší dobou problémem to, že hráči ve vyšších rancích často využívají své další, méně používané účty, aby mohli hrát se svými přáteli z nižších ranků. To v rankedech vytváří neférové prostředí, a proto se Riot Games rozhodlo pro pětičlenné queue zrušit pravidla jinak platící pro queue s méně než 4 hráči. K této nové možnosti hraní se však vážou i určitá omezení, která by měla vyrovnat i větší rozdíly mezi ranky v jednotlivých týmech.
    • Aby byl matchmaking jednoho týmu k druhému co nejvíce odpovídající, se čas strávený v queue může značně prodloužit.
    • Rozdíly v rancích hráčů jednoho týmu se projeví v získaném/ztraceném Rank Ratingu (RR).
      • Například ve všech týmech, ve kterých jsou všichni hráči umístěni pod rankem Diamond 2, bude RR sníženo o 25 % s přibývajícím rankovým rozdílem mezi nejlepším a nejhorším hráčem týmu. Takže například tým, kde je nejlepší hráč v Platině a nejhorší v Silveru, čeká snížení RR o 50 %.
      • Od Diamondu 3 a výše to bude tak, že pokud minimálně jeden hráč týmu patří do jednoho z těchto ranků, RR bude sníženo minimálně o 50 %. Maximální snížení RR může být až 90 %. Pro lepší představu – v týmu se 4 hráči v Immortalu a jedním hráčem v Diamond 2 dojde ke snížení RR o 75 %. Se 4 hráči v Immortalu a jedním hráčem v Diamond 3 se snižuje o minimum, tedy o 50 %.
      • Týmům s alespoň jedním hráčem v Radiantu bude RR sníženo minimálně o 75 %. Pokud je v týmu hráč s rankem nižším než Radiant, dochází ke snížení o 90 %.

Zrušení čtyřčlenných queue

  • Právě v tomto typu queue často docházelo k tomu, že 4 hráči ve hře komunikovali pouze spolu a nikoli s 5. hráčem, což výrazně narušovalo integritu týmu a zážitek ze hry. Být v queue ve čtyřech lidech již tedy není možné.


Oprava bugů

Sociální bugy

  • Byla opravena chyba, kvůli které se dalo opakovaně zvát hráče do lobby.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama