VCL East: Surge – Kdo se postaví šesti zúčastněným Čechům?
Esport Valorant Článek VCL East: Surge – Kdo se postaví šesti zúčastněným Čechům?

VCL East: Surge – Kdo se postaví šesti zúčastněným Čechům?

Aleš Pelc

Aleš Pelc

11. 1. 2023 16:50

Do turnaje zasáhne česká organizace i mistři světa

Reklama

Nejvyšší VALORANT soutěž pro východní Evropu se vrací v ještě lepší podobě a s větší konkurencí. Počet účastníků se zvýšil z osmi na deset. Šestici pozůstalých celků z předchozího ročníků doplňuje nová silná čtveřice, ve které jsou i někdejší mistři světa.

Nejzvučnějším jménem ligy je organizace Acend. Přestože od jejího vítězství v Champions turnaji v prosinci 2021 se sestava kompletně změnila, jejím jednoznačným cílem je se na světovou úroveň vrátit a tím tedy i zvítězit v Challengers League: Surge. Sestavu Acend by neměl přehlídnou žádný Čech, je v ní totiž náš krajan MONSTEERR. 

Sestava Acend: Gilad „ALIVE“ Hakim Jack „Br0die“ Emmott Alessio „musashi“ Xhaferi Kamil „baddyG“ Graniczka Ondřej „MONSTEERR“ Petrů


Dalšími nováčky jsou Rapid Ninjas. Maďaři v minulém roce tvrdě, avšak neúspěšně bojovali o postup z nižší soutěže East: United, až nakonec do Surge dostali pozvánku. Dokáže se maďarská špička prosadit proti ještě silnějším celkům?

Sestava Rapid Ninjas: Bence „hussaR“ Huszár Farsang „Chadi“ Balázs Patrik „Kwixy“ Liesinger Kornel „arbie“ Holecz Martin „ikke“ Erdei


Opět budeme moci sledovat izraelské NOM esports, které dříve reprezentoval i český veterán Hitch. Nyní se v jejich barvách představí izraelská pětice, pro kterou bude účast v turnaji této úrovně velkou zkušeností.

Sestava NOM: Shay „doNinja“ Mandil Ofek „splinter“ Cohen Rave „Rave“ Karni Saar „UndeadXP“ Israeli Tal „n0xville“ Vinik


Když je řeč o Hitchovi, i on se svými spoluhráči čeká na začátek sezóny. Svůj nový domov po opuštění NOM našlo jádro týmu v Cyber Wolves Esports a po vydařených dvou sezónách ve VRL budou opět mířit na vrchní příčky.

Sestava Cyber Wolves: Albert „almo“ Moscicki Krystian „Freyy“ Konopka Martin „Hitch“ Srp Artur „pyrolll“ Minin Jovan „tatzuki“ Milovanovič


Své štěstí opět vyzkouší i polští Zero Tenacity. Po finiši na pátém místě druhé sezóny podobně jako další VRL týmy hráli v East: United, kde porazili nejednoho aktuální konkurenta. Vydrží Polákům výkonnost i v následujících měsících?

Sestava Zero Tenacity: Jakub „Ayke“ Smoczynski Szymon „kenobi“ Labedzki Jakub „qxv“ Sawicki Arkadiusz „xiTsha“ Nowak Jasiek „jas“ Nieliwodzki


Již tradičně uvidíme v nejvyšší regionální soutěži tuzemské Enterprise esports. Posílená o bývalého profesionálního hráče Fortnite za NRG benjyfishyho zvládla aktuální česká jednička v prosinci vyhrát Grunex Challenge bez prohrané mapy. Bude se hráčům Enterprise podobně dařit i teď v Evropě?

Sestava Enterprise: Václav Jan „Cantzer“ Stezka Alex „alexiiik“ Hawlasek Martin „MaFiN“ Vávra Patrik „Minny“ Hušek Benjy David „benjyfishy“ Fish


I tentokrát bude mít liga řecké zastoupení v podobě Anorthosis Esports. Trojice Řeků doplněná Polákem a Litevcem zažívá dlouhodobé výkonnostní výkyvy, pro letošní úspěch by se jich potřebovali ideálně zbavit. Jak se s novým rokem vypořádají se dozvíme v nejbližších dnech.

Sestava Anorthosis Famagusta: George „KhA“ Kostalas Theodoros „TheoW“ Kasiolas Stavros „eXampL“ Zazanis Piotr „YouBreak“ Chodola Aurimas „TheAuri“ Latvys


Do soutěže zasáhne i druhý polský tým Anonymo Esports a ukrajinští B8, jejich sestavy však ještě nebyly oznámeny. K jejich odhalení dojde pravděpodobně dnes. Challengers League: Surge začne svým úvodním kolem již tento čtvrtek a průběh můžete sledovat i s českým komentářem. Děním provede české fanoušky Vojtěch „TIXI“ Tichý v našem vysílání na kanále GrunexCom.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama