Venatio esports: jediná zahraniční organizace, kterou reprezentuji tuzemští hráči v Rocket League
Esport Rocket League Článek Venatio esports: jediná zahraniční organizace, kterou reprezentuji tuzemští hráči v Rocket League

Venatio esports: jediná zahraniční organizace, kterou reprezentuji tuzemští hráči v Rocket League

Radek Tomica

Radek Tomica

5. 11. 2020 01:20

Kapitán české trojice nám odpověděl na několik otázek.

Reklama

V současné době je Venatio Esports jediná zahraniční organizace, kterou spoluvlastní bývalý profesionální hráč Rocket League Borito B. Venatio Esports myslí na vyšší cíle, přesněji řečeno na EU. 

Sestava týmu:

  • Ondra "Toxx" Košnář 
  • Ondra "Elko" Zika
  •  Viktor "Numby" Boťanský

Rozhovor nám poskytl kapitán týmu Venatio Esports Toxx.

Ahoj, mohl bys prosím představit sebe a svůj team?
Zdravím všechny, jmenuji se ToXx a Rocket League hraji pod nizozemskou organizací Venatio Esports spolu s Elkem a Numbym. Jak někdo z vás může vědět, jednou už jsme spolu hráli, přesněji to bylo minulý rok na MČSR. Tehdy jsme se každý rozhodli jít vlastní cestou a po několikaměsíční „pauze“ jsme se k sobě opět vrátili.
Proč zrovna Venatio a co vám tato organizace dala?
Jak jsem již zmiňoval, Venatio je nizozemská organizace a mě osobně lákala nabídka působit za zahraniční organizaci, kterou spoluvlastní bývalý profesionální hráč Borito B a navíc v době, kdy jsme s Venatiem začali spolupracovat, na naší scéně nebylo lepší nabídky od jiné organizace. Co se týče druhé části otázky, nejvíce si vážím zviditelnění na Evropské scéně, kterého se nám dostalo právě díky Venatiu. Jelikož jsme s nimi nedávno podepsali smlouvu, nerad bych mluvil o dalších věcech.
Kdy si poprvé spustil Rocket League?
O RL jsem se dozvěděl asi půl roku před samotným vydáním a hned jsem věděl, že si tu hru musím koupit, takže ji hraji už od prvního dne, tedy 7. června 2015. Neměl jsem však v té době kvalitní počítač, takže jsem se intenzivnějšímu hraní začal věnovat až v zimě 2017.
Jak jste spokojení se svými současnými výkony?
Poslední dobou to nebylo zrovna jednoduché. Všem nám začala vysoká škola a na hraní už není tolik času. To se podepsalo hlavně na českých turnajích, kde jsme zatím nebyli schopni dostat se dál než o boj o 3. místo. Česká scéna ale není alespoň pro mě tak důležitá, jak scéna Evropská, kde jsme se při nedávných Regionals dostali pokaždé do posledního hracího dne a byli jsme 2 hry od samotného Main Eventu.
Co tě motivuje posouvat sebe a tým dál?
Já sám žádnou speciální motivaci nemám, dokud mě hra bude bavit, tak samozřejmě budu chtít být co nejlepší. S teamem je to něco jiného, po tom, co jsme se k sobě vrátili bylo vidět, že jsme každý udělali velký pokrok a sedneme si mnohem víc, a právě při Regionals jsem viděl, že jsme schopni bojovat proti lepším teamům v Evropě.
Připravujete se nějak zvlášť na soupeře?
Zatím není důvod, abychom se připravovali na každý team zvlášť. Máme své vlastní tréninkové metody, které není nutno, alespoň pro naši scénu v dosavadním stavu, měnit.
Kolik hodin denně hraješ Rocket League?
Já nejsem hráč, který by potřeboval hrát 10-12 hodin denně aby by něco uhrál, spíš bych pak hrál hůř. Většinou si držím okolo těch 3 hodin denně.
Co říkáš na to, že je Rocket League zdarma a hostí ho Epic Games?
To, že je RL zdarma je určitě správná věc, jak jistě mnozí víte, RL dosáhlo při launchi přes milion a půl hráču a vysoká čísla vydržela až do dnešního dne, takže se zdá, že se hra chytla a my se můžeme v následujících letech těšit na spousty nových (snad i CZ/SK) hráčů. RL na Epic Games? Upřímně eště nevím, co si o tom mám myslet, ale doufám, že se o hru začnou lépe starat a my se budeme moct těšit na častější updaty a na vývojáře, kteří budou naslouchat komunitě.
Kde vidíš sebe, popřípadě tým v budoucnu?
S teamem je to složitější, protože v RL je zvykem sestavy často a rychle měnit (ano, v RL celkově, ne pouze na české a slovenské scéně, jak někteří s oblibou říkají…). Já sám bych ale rád hrál a zlepšoval se, dokud mi to bude umožněno. Samozřejmě bych rád hrál ne úrovni nejvyšší ale kdo ví, co se v budoucnosti stane.

Závěrem bych chtěl poděkovat Toxxovi za rozhovor. Numby a Elko se v současné době věnují i streamování, takže je určitě můžete navštívit a něco se i případně naučit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama