Vitality a VP jsou ze hry, FaZe jsou v play-off
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek Vitality a VP jsou ze hry, FaZe jsou v play-off

Vitality a VP jsou ze hry, FaZe jsou v play-off

Michael Douša

Michael Douša

22. 3. 2022 07:50

FaZe si pojistili postup do play-off, nevypadali ale příliš sebejistě

Reklama
FaZe si pojistili postup do play-off, nevypadali ale příliš sebejistě. 

Kralující šampioni IEM Katowice si i díky vítězství Vitality nad sestavou Virtus.pro, hrající pod neutrálním jménem Outsiders, zachránili image i postup do play-off ESL Pro League Season 15. Tam doplní Brazilce hrající pod značkou FURIA a evropský mix ENCE, který překvapil nejednu sestavu.

Vitality a VP jsou ze hry, FaZe jsou v play-off

Horší osud ale čekal tři týmy, které se do další fáze turnaje už nepodívají. Mezi těmi najdeme Sprout, německou organizaci, jejíž sestava nezvítězila v ani jednom zápase, dánsko-francouzskou sestavu Vitality a také tým Džamiho "Jame" Aliho, který na turnaji vystoupil bez svých původních dresů i loga. 

Zatímco u Sprout je důvod takto špatného výsledku celkem jasný, je otázkou, co se vlastně událo v ostatních jmenovaných týmech. Ačkoliv je možné, že ENCE a FURIA měli prostě štěstí a tyto týmy přestříleli, dost možná šlo o kombinaci faktorů. Vitality udělali dva měsíce zpátky největší změnu v historii tohoto týmu a ačkoliv individuální potenciál hráčů je obrovský, musí se potýkat s problémy souvisejícími s mnoha změnami, které příchod tria z Astralis znamenal, ať už se jedná o oboustrannou jazykovou bariéru či nový styl hry.

Outsiders sice žádnou změnu neudělali, v týmu tak i po Novém roce mají dva Rusy, dva Kazachy a Lotyše. Ačkoliv se nebojuje v domovské zemi žádného z nich, jako tomu je třeba v Natus Vincere, pořád je možné, že současná vyostřená geopolitická situace spojená s válkou na Ukrajině se na psychice hráčů podepisuje. Což mohlo na EPL být podtrženo ještě skutečností, že museli hrát pod odlišnými dresy, názvem a logem. To se ale velmi pravděpodobně jen tak nezmění, takže se možná i dočkáme přechodu sestavy pod jinou organizaci, o čemž v současnosti mnozí spekulují.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama