Výhry v historicky nejlépe oceněném Dota 2 turnaji The International rapidně klesají
i Zdroj: Valve
Esport Dota 2 Článek Výhry v historicky nejlépe oceněném Dota 2 turnaji The International rapidně klesají

Výhry v historicky nejlépe oceněném Dota 2 turnaji The International rapidně klesají

Martin Říha

Martin Říha

9. 10. 2023 15:50

Dota 2 je o něco méně populární sourozenec hry League of Legends. Ovšem jestli něčím MOBA z dílny Valve dokázala zaujmout hráče všech kompetitivních her, tak to byla velkolepost a pohádkové výhry, se kterými je nyní nejspíš definitivní konec.

Reklama

Podle portálu esportsearnings bylo 8 z 10 turnajů s největším obnosem prizemoney odehráno právě ve hře Dota 2, kde si profesionální hráči rozdělovali každý rok desítky miliónů dolarů. Vrchol nastal roku 2021, který byl jubilejním desátým ročníkem turnaje The International s celkovou odměnou 40 018 400 dolarů (přes 900 miliónů korun českých). 

Od té doby utekly dva roky a místo na výsluní v této statistice Dota opouští rychlým tempem. Minulý ročník se hrálo již přibližně o poloviční obnos a letošní klání, jež začíná už ve čtvrtek 12. října, vypadá na finální rozloučení s tak velkým obnosem peněz, protože podle odhadů se celkové prizemoney propadne na částku okolo čtyř miliónů dolarů.

Výhry v historicky nejlépe oceněném Dota 2 turnaji The International rapidně klesají
i Zdroj: Flourish Studio

Jelikož je každý rok prizemoney tvořeno větší částí z peněz, které hráči utratí za herní předměty jako je Battle Pass nebo Kompendium, jde o odraz toho, jak moc hráči utrácejí své peníze ve hře za speciální skiny a další doplňky. Jelikož značná část hráčské komunity prožívá zklamání z posledních ročníků, museli se vývojáři z Valve situaci postavit čelem a k celé situaci se vyjádřit. Hráčům sdělili, že v posledních letech Battle Pass nabobtnal natolik, že zabral většinu času a poté nebyl prostor pracovat na zlepšování hry a takový systém byl z dlouhodobého hlediska již neudržitelný.

Tato zpráva ovšem zklamala nejednoho Dota 2 hráče, protože právě The International byl prestižní událostí považovanou za vyvrcholení celé sezony. Dá se předpokládat, že pohádkové výhry za jediný turnaj jsou již minulostí a Dota 2 tak ztrácí své speciální postavení ve světě esportu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama