Vývojáři Call of Duty Modern Warfare 2 banují hráčem neprávem za cheating
Zajímavosti Článek Vývojáři Call of Duty Modern Warfare 2 banují hráčem neprávem za cheating

Vývojáři Call of Duty Modern Warfare 2 banují hráčem neprávem za cheating

Adam Král

Adam Král

31. 10. 2022 18:37

V Call of Duty Modern Warfare 2 dochází k banování lidí omylem. Jak se k tomu postaví Activision?

Reklama

S příchodem nového Call of Duty Modern Warfare se vyrojila spousta cheaterů. Ti jsou samozřejmě vývojáři bez milosti zabanováni. Přestože někteří stále unikají zákazu hraní, Activision denně banuje stovky hráčů. Jak ale ukazuje novinář Jake Lucky na Twitteru, mnohdy se jedná i o hráče, kteří s cheatováním nemají nic společného a jsou dostávají bany omylem.

Tisíce neprávem rozdaných banů

Jake Lucky se na svém Twitteru zeptal lidí, jestli mají nějaké problémy s bany v nejnovějším Call of Duty. On se totiž u některých lidí setkal s tím, že dostali ban neprávem, a to za cheatování, přestože to jsou velmi často přátelé, u kterých si je na sto procent jistý, že žádné zakázané programy nepoužívají. Kdyby tak Lucky věděl, kolik odpovědí dostane. Dle všeho dostal až tisíce zpráv s tím, že ban neprávem skutečně dostává spousta hráčů.

Activision se k tomu zatím nijak nevyjádřil. Je ale dost pravděpodobné, že se jedná o chybu v jeho anticheatu RICOCHET, který byl implementován už ve Warzone. Tisíce lidí, u kterých byla jistota cheatingu, přitom dostali ban ještě před oficiálním vydání hry. Twitter přitom není jediným místem, kde se hráči bouří. Podobná vlna kritiky se strhla i na Redditu, kde si stovky hráčů stěžují na ten samý problém.

Trochu se obávám si hru zahrát. Nalevo i napravo vidím lidi, kteří dostávají ban za nic.

Nejhorší na celé situaci je fakt, že hráči za multiplayer musí zaplatit, a tak přichází až o 2 000 Kč kvůli chybnému banu. Uvidíme, jak Activision celou záležitost vyřeší a zda nastane masivní odbanování hráčů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama