Vývojáři Lies of P vydali gameplay ukázku
Gaming Článek Vývojáři Lies of P vydali gameplay ukázku

Vývojáři Lies of P vydali gameplay ukázku

Adam Král

Adam Král

16. 2. 2023 12:48

Příběh mladého Pinocchia v dospělé atmosféře a těžké hře.

Reklama

Souls žánr je v dnešní době velmi oblíbený. Hry, které vás přimějí přemýšlet o vašich životních rozhodnutích a jestli nebylo lepší, zahrát si něco lehčího, tu s námi jsou už velmi dlouhou dobu. Nejslavnějším zástupcem je bezpochyby série Dark Souls od japonského studia From Software. V průběhu let ale studia vydávají hry, které se na první pohled inspirovaly jako například série Nioh či The Surge.

Dalším z takových titulů je i Lies of P, titul představený na loňském Gamescomu. Z toho přímo vyřazuje inspirace temnějším Bloodbornem a jak tvůrci sami přiznali, souls série jim byla velkou inspirací. Ve hře se ujmeme role mladého dřevěného hocha se jménem Pinocchio, jehož první příběh vyšel v roce 1883 v tištěné podobě od autora Carlo Collodi. Hlavní protagonista se chce stát skutečným chlapcem a o tom bude i Lies of P. Hra by měla být dosti těžká a nyní se vývojáři pochlubili další gameplay ukázkou.

Přestože autoři kladou důraz hlavně na příběh, nezapomíná se ani na soubojový systém, který by měl být velmi podobný tomu z Bloodbornu. Hra nás zavede do viktoriánské éry města Belle Époque, které bylo kdysi dávno vzkvétající utopií, která se ale vlivem epidemie proměnila v ponuré a opuštěné město.

Hra zatím nemá oznámené datum vydání a ani platformy. Je ale dost možné, že vyjde v tomto roce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama