We Happy Few získá filmovou adaptaci
Zajímavosti Článek We Happy Few získá filmovou adaptaci

We Happy Few získá filmovou adaptaci

Jakub Osička

Jakub Osička

3. 4. 2017 16:22

O survival z ponurého prostředí, kterému vládne droga Joy, jeví zájem producenti.

Reklama

Ne, opravdu se nejedná o pozdní aprílový vtípek. Indie survival z ponurého prostředí, kterému vládne droga Joy, se má objevit na filmových plátnech.

We Happy Few získá filmovou adaptaci

Hlavně (ne)kazit zábavu

Hra We Happy Few se těšila velkému ohlasu už v minulém roce při vypuštění prvního traileru. Do předběžného přístupu na steam vstoupila 26. července 2016. Odehrává se v procedurálně generovaném retrofuturistickém ponurém městečku v Anglii někdy kolem roku 1960. Všichni jeho obyvatelé jsou ale i přes ošklivé prostředí neuvěřitelně šťastní – nebo alespoň šťastně závislí. Droga Joy jim vytváří iluzi nádherného pozitivního světa a její neužívání rozhodně není tolerováno. Hádáte správně – hlavní postava chce odsud uprchnout.

Zájem producentů

O We Happy Few projevili zájem producenti dj2 Entertainment a Gold Circle Entertainment, kteří mají na svědomí například oblíbený film Ladíme! (Pitch Perfect). Vývojáři z Compulsion Games uvedli, že je producenti oslovili s obrovským zapálením a velmi zajímavými návrhy, jak adaptovat hru pro filmové plátno se zachováním původní atmosféry, černého humoru a ústředního tématu.

CEO dj2 Entertainment, Dmitri Johnson, se nechal slyšet, že chtějí vytvořit film, který bude založen na zdrojových faktech vycházejících z herní předlohy a zároveň fanoušky dokáže překvapit.

Štěstí v kinech

Je poměrně neobvyklé, že producenti jeví zájem o relativně malý a navíc zatím nedokončený projekt. Obvykle se totiž filmových adaptací dočkávají spíše větší série s širším universem a velkou základnou fanoušků.

Samozřejmě vede od zájmu o sepsání scénáře k samotnému zfilmování velmi dlouhá cesta, takže nezbývá než doufat, že se celý plán dotáhne do konce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama