YouTube má nové vedení, dosavadní ředitelka odstupuje
Gaming Článek YouTube má nové vedení, dosavadní ředitelka odstupuje

YouTube má nové vedení, dosavadní ředitelka odstupuje

Adam Král

Adam Král

18. 2. 2023 13:24

Susan Wojcicki odstoupila kvůli osobním důvodům.

Reklama

Pokud se aktivně nevěnujete internetovým osobnostem, pravděpodobně vůbec netušíte, kdo je Susan Wojcicki. Jedná se ale o jednu z nejdůležitějších osob na internetu, protože je to právě ona, která stála u zrodu platformy Google. V roce 1998 totiž zakladatelům Googlu pronajala svou garáž a od té doby s nimi zůstala, aby v roce 2014 převzala otěže nad platformou YouTube.

Nyní oznámila, že končí. Nestojí za tím žádné neshody, nýbrž nedostatek času, který nevěnuje své rodině a koníčkům. Z pozice výkonné ředitelky tak odchází, bude působit už jen jako poradce, a pak odejde nadobro. Ve své funkci bude nahrazena Neal Mohanem, který v průběhu let stál u zrodu důležitých dodatků YouTube jako YouTube TV, YouTube Music, YouTube Premium, a YouTube shorts. Vedl také bezpečnostní tým, a jak řekla sama bývalá ředitelka, je tím nejpovolanějším. Vtipná situace se odehrála na Twitteru při dotazu tvůrce MrBeasta.

Ten se bez ostychu zeptal, jestli může být novým výkonným ředitelem on, přičemž ho v tom někteří jeho kolegové a fanoušci podpořili. Přesto se ale nic takového nekoná a na svém místě zůstává Mohan.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama