Začíná Major. Kdo prorazí z Challengers Stage?
Esport Counter-Strike: Global Offensive Článek Začíná Major. Kdo prorazí z Challengers Stage?

Začíná Major. Kdo prorazí z Challengers Stage?

Michael Douša

Michael Douša

7. 5. 2023 21:42

16 týmů, z nichž jen 8 může projít dál. Budou mezi nimi Slováci či Čech?

Reklama
16 týmů, z nichž jen 8 může projít dál. Budou mezi nimi Slováci či Čech?

Po poněkud sušších letech zažívá reprezentace našeho regionu opět pozitivní růst. Zatímco na posledním Majoru v brazilském Riu jsme měli zástupce dva, a to Adama "NEOFRAG" Zouhara a Davida "frozen" Čerňanského, tentokrát se k nim přidává ještě jedno jméno. Nejedná se o nikoho jiného, než ostříleného Martina "STYKO" Styka, který se tak podívá již na svůj čtvrtý kariérní Major. Dostal se na něj již s celkem čtvrtým týmem - nejprve to bylo s HellRaisers, poté s mousesports, potřetí se severoamerickými Cloud9 a nyní to je s mezinárodním celkem Apeks. 

O postup do Legends Stage se ale na BLAST Majoru v Paříži popere o mnoho více hráčů, než jsou "naši" tři. Mezi týmy, které se kvalifikovaly nejhůře, tedy Contenders, patří velká jména jako Major šampioni a držitelé posledního Intel Grand Slamu FaZe, američtí Liquid, MOUZ i s frozenem, Complexity, ENCE, Grayhound, TheMongolz a brazilští Fluxo. Proti nim budou stát Challengers, kterými jsou G2, OG s NEOFRAGem, Ninjas in Pyjamas, FORZE, paiN, Monte, GamerLegion a zmiňovaní Apeks.

Začíná Major. Kdo prorazí z Challengers Stage?

Photo credits: Apeks, Twitter@Apeksgg

Ti všichni se poperou o osm míst v Legends Stage, kde už čekají někteří favorité, ale také velmi překvapivá jména. Mezi favority právoplatně patří Heroic, Natus Vincere, Vitality, FURIA či fnatic, mezi překvapivá jména polští 9INE, britští Into the Breach a kosovští Bad News Eagles. 

Souboj o poslední Major trofej v rámci CS:GO tak bude jednoznačně velmi napínavý a možných vítězů je nespočítaně. Povede se Vitality urvat domácí Major trofej po parádně zahraném IEM Rio? Najdou v sobě FaZe ještě tolik energie, aby vyhráli už druhý Major a zbořili všechny dosavadní rekordy? Nebo zazáří G2 a Nikola "NiKo" Kovač bude mít na kontě alespoň jeden Major? Příběhů je nespočítaně, nezbývá než sledovat, který z nich se stane pravdou. 

Akce začíná už v 11:30 našeho času zápasem ukrajinských Monte proti favoritům FaZe, na paralelním streamu zase proběhnou brazilské derby paiN vs. Fluxo. Celkem se zítra dočkáme 16 Bo1 zápasů, sváteční pondělí tak bude doslova natřískané Counter-Strikem. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama