Ze zápasu Heroic a ENCE vítězně odchází Dáni, ENCE se tentokrát nedařilo
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
Esport CS 2 Článek Ze zápasu Heroic a ENCE vítězně odchází Dáni, ENCE se tentokrát nedařilo

Ze zápasu Heroic a ENCE vítězně odchází Dáni, ENCE se tentokrát nedařilo

Pavla Doušová

Pavla Doušová

12. 3. 2024 07:17

Uzavřené evropské kvalifikace na IEM Dallas 2024 jsou v plném proudu a týmy vyššího pavouka bojovaly o místo v kvalifikačním finále. Tam se po dlouhém a vydatném souboji s ENCE probojovali Heroic a tak jsou pouhé jedno vítězství od hlavního eventu IEM Dallas.

Reklama

Tyto dva týmy se utkaly naposledy v srpnu 2023 na Gamers8, od kterého se mnoho změnilo, hlavně ale většinově sestavy obou mužstev. Jejich kvalifikační utkání tak nebylo dost dobře předvídatelné a mohlo se kdykoliv zhoupnout na jakoukoliv stranu.

První výběr byl na Heroic, ti zvolili Ancient, jednu z jejich absolutně nejlepších map, mají na ní 71,4 % výher z celkových sedmi na ní odehraných her za poslední tři měsíce. Celá mapa byla velmi vyrovnaná, oba týmy do toho dali všechno, co mohli. Bohužel pro ENCE, Heroic měli osudový třináctý bod předtím, než se zápas mohl dostat do přesčasu.

Šlo se tak na výběr ENCE, Nuke, na které mají 50% úspěšnost v posledních třech měsících. I tam byl první poločas vyrovnaný, síly mužstev vyrovnané, jak jen to šlo. Až druhá polovina byla rozhodující, ENCE se tentokrát dařilo lépe a o tři body se jim tak povedlo ukořistit si výhru druhé mapy a mohlo se tak pokračovat na poslední, rozhodující mapu.

Overpass, osudová mapa tohoto utkání, byla jediná, na které byl vidět velký bodový rozdíl. V první půlce si Heroic získali dvojnásobek bodů, co ENCE a v druhé polovině se ENCE dostali pouze k jednomu bodu. Zápas tak skončil 13:5 a dohromady 2-1 na mapy pro Heroic.

Nejlepším hráčem tohoto zápasu byl René “TeSeS” Madsen s dohromady 52 zabitími na 37 smrtí. Jeho průměrné způsobené  poškození za kolo bylo 84,6.

Finále horního pavouka IEM Dallas 2024 evropské uzavřené kvalifikaci čeká Heroic v úterý v 19:30 proti Virtus.pro. O svou další šanci na tomto eventu ENCE bude bojovat tentýž den v 15:30 proti ukrajinským B8.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama