Zopakují FaZe svůj triumf ze Sydney? O druhý CS2 titul je vyzvou Virtus.pro
i Zdroj: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek Zopakují FaZe svůj triumf ze Sydney? O druhý CS2 titul je vyzvou Virtus.pro

Zopakují FaZe svůj triumf ze Sydney? O druhý CS2 titul je vyzvou Virtus.pro

Michael Douša

Michael Douša

5. 11. 2023 13:45

FaZe vypadali na sklonku Counter-Strike: Global Offensive jako prakticky umírající sestava. Výsledky se moc nedostavovaly a když ano, FaZe je nedokázali zopakovat. Nyní se ještě přidaly spekulace o odchodu Russela "Twistzz" Van Dulkena do jeho domovských Liquid. I přesto ale FaZe na serveru jednoznačně dominují.

Reklama

Druhý větší Counter-Strike 2 turnaj, Thunderpick World Championship, se mohl pyšnit poměrně nabitou sestavou. Na online klání se dostavili šampioni IEM Sydney FaZe, ruští Cloud9 i s majoritně ruskými Virtus.pro, ale také semifinalisté ze Sydney MOUZ, finalisté Complexity, dále Heroic, BIG, fnatic, a mnoho dalších. Jednoznačně našlapaný lineup, a finále nebude o nic nudnější.

Sledujeme totiž kromě renesance FaZe také renesanci Virtus.pro. Oba týmy si v roce 2022 připsaly Major titul, od té doby ale na Majorech nedopadaly tak dobře. Tentokrát si ale zajistily kromě tučných šeků také poměrně prestižní místo mezi CS2 týmy. 

FaZe měli, ve srovnání s Virtus.pro, o dost jednodušší cestu ve skupině, kde stáli proti SAW, Monte a Wildcard, zatímco teď se museli probojovat těžší cestou skrze play-off. Museli se totiž postavit MOUZ a hned poté Cloud9, což rozhodně nebylo úplně jednoduché sousto. VP zase ve skupině hráli proti Cloud9, fnatic a NIP, zato v play-off vylosovali rozpadlé Heroic a Monte. Každý tým se tak prokázal v jedné části turnaje, teď je však otázka, kdo z nich si odveze virtuální trofej.

Bookmakeři nepřekvapivě favorizují FaZe, je ale možné, že online prostředí mnohem lépe sedne Virtus.pro. Na to si budeme muset počkat do dnešních 19:30, kdy začne grandfinále.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama