[CS:GO] Astralis a jejich cesta k trofeji IEM Katowice 2017
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Astralis a jejich cesta k trofeji IEM Katowice 2017

[CS:GO] Astralis a jejich cesta k trofeji IEM Katowice 2017

Jakub Osička

Jakub Osička

6. 3. 2017 20:49

Je dobojováno. Jak probíhal závěr obrovského turnaj v aréně Spodek?

Reklama

[CS:GO] Astralis a jejich cesta k trofeji IEM Katowice 2017

Prvním březnem odstartoval boj o trofej Intel Extreme Masters World Championship Katowice 2017 a po velmi překvapivých a napínavých zápasech skupin se halou Spodek rozeznělo první skandování fanoušků.

Se shrnutím tentokrát přicházím se zpožděním, neboť jsem se sám akce účastnil jako divák, nicméně pro pořádek si pojďme připomenout průběh celé druhé poloviny turnaje a konkrétní výsledky. Těšit se můžete i na můj report z akce obecně přímo očima návštěvníka, který výjde již brzy.

Čtvrtfinále - Immortals vs. North

Ve čtvrtfinále proti sobě stanuli Brazilci Immortals a dánští North. Brazilská pětka nejprve zatlačila na síly severu neuvěřitelnou silou, ale North se dokázali v druhé polovině první mapy Cache vzpamatovat a vyvinout odpor podobného ražení. Nakonec Immortals ale získali z posledních sil poslední potřebný bod a tím i výhru při skóre 16:14.

Následoval velmi těsný souboj na Overpassu, kde došlo i na prodloužení. V něm ale dominovali North a připsali si druhou mapu s výsledkem 15:19. Poslední rozhodující mapou byl Cobblestone. Immortals předvedli výborný výkon a vyhráli 16:6, což jim zajistilo postup do semifinále.

Čtvrtfinále - Astralis vs. Natus Vincere

Druhé klání proti sobě postavilo týmy Astralis a Na'Vi. Tento zápas byl ale mnohem kratší. Podívali jsme se pouze na dvě mapy, neboť Astralis dokázali urvat původně velmi vyrovnanou hru na Mirage s výsledkem 16:11 a poté zadupali protivníky ve žlutých dresech do země masivním vítězstvím na Nuke 16:2.

Natus Vincere zklamali a opravdu nepředvedli valný výkon. Na konci zápasu byl Ladislav 'GuardiaN' Kovács jediným hráčem s ratingem vyšším než 1.

[CS:GO] Astralis a jejich cesta k trofeji IEM Katowice 2017

Semifinále - FaZe vs. Immortals

Sobotní semifinále odstartovali FaZe a Immortals. Brazilcům se nepodařilo vyhrát na jimi zvoleném Infernu a FaZe si tak připsali první mapu 16:9. Naopak FaZe dokázali uhájit svou pozici na Mirage i přes původní zaostávání a poslali Immortals po dominantní druhé polovině domů s prohrou 16:10. Velmi k tomuto výsledku přispěla nová posila FaZe Clanu - Nikola 'NiKo' Kovač. Za zápas si připsal 53 zabití a zemřel pouze 28x.

Semifinále - Astralis vs. Heroic

Postup týmu Heroic přímo ze skupin do semifinále byl do jisté míry překvapením. Rozhodně se směle vydali za vytouženou trofejí i v semifinálových zápasech, ale bohužel to na vítězství nestačilo. Astralis potvrdili svoji pozici aktuální jedničky na světové scéně. Došlo pouze ke dvěma hrám - nejprve na mapě Train a poté Nuke. V obou případech Heroic statečně vzdorovali, ale nakonec podlehli dvakrát s výsledkem 16:12. I tak pro Heroic turnaj přinesl neočekávaný a jistě významný úspěch.

Finále - Astralis vs. FaZe

Neděle vytvořila v aréně neopakovatelnou atmosféru. Vítězové semifinálových zápasů konečně přišli poměřit síly v posledním souboji turnaje. Formát IEM Katowice stále staví na Best-of-five grandfinále, tedy souboj na maximálně pěti mapách (tří vítězných).

Bouři diváckého skandování započala bitva o mapu Cache, ze které vzešlo první, ale bohužel také poslední vítězství FaZe Clanu. Poměrně bez problémů se evropské směsici podařilo vyhrát s výsledkem 9:16.

Od tohoto bodu se už ale zápasy začaly vyvíjet opačným způsobem. Všechny tři následující mapy byly velmi těsné, ale Astralis dokázali zabojovat efektivněji. Svůj výběr mapy Overpass proměnili ve své první vítězství 16:12 a stejné skóre přinesla i následující mapa Nuke.

O poslední odpor se FaZe pokusili na Infernu, ale všechny snahy byly marné. S těsným výsledkem 16:13 dokázali i zde vyhrát dánští ostrostřelci a Astralis tak dosáhli na titul vítěze IEM World Championship Katowice 2017 a upevnit svou aktuální pozici na prvním místě světového žebříčku. Gratulujeme!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama