[CS:GO] Bývalý cheater znovu na profesionální scéně
Esport CS:GO Článek [CS:GO] Bývalý cheater znovu na profesionální scéně

[CS:GO] Bývalý cheater znovu na profesionální scéně

Jakub Osička

Jakub Osička

2. 5. 2017 17:44

Hovik "KQLY" Tovmassian se díky změně v pravidlech ESL vrací k aktivnímu hraní.

Reklama

Je tomu něco málo přes měsíc, co jsme informovali o skutečnosti, že organizace ESL přišla se zásadní změnou ve svých pravidlech.

ESL mění pravidla

Do svého rulebooku zařadila pod bodem 2.5 Publisher or ESIC Bans pravidlo, které stanoví, že hráči, kterým byl udělen VAC ban, jsou z jejích turnajů vyloučení nově pouze na dva roky. Tato změna se samozřejmě týká všech IEM a ESL One turnajů a také Pro League. Výjimkou zůstávají soutěžě, které sponzoruje Valve, neboť jejich striktní politika neumožňuje žádnému bývalému cheaterovi účast v turnajích.

Tato změna vyvolala bouřlivé debaty napříč komunitou a objevily se i názory, že je nespravedlivé, aby usvědčení cheateři dostali druhou šanci, zatímco týmy, které "pouze" záměrně manipulovaly výsledek zápasu, zůstaly zabanovány.

KQLY se vrací

Hovik "KQLY" Tovmassian byl původně členem týmů LDLC a Titan. Právě on je jedním z usvědčených cheaterů působících na vyšší úrovni, kterým tato náhlá změna umožnila návrat na výsluní (alespoň co se týče ESL turnajů). V rozhovoru pro HLTV.org nedávno uvedl, že by se rád k aktivnímu hraní vrátil, ale pochybuje, že se najde tým, který by mu věřil.

Zdá se, že nic není nemožné a objevilo se oznámení, že KQLY nastoupí na zkoušku do francouzsko-belgického týmu Vexed. Zde se setká i s jedním ze svých bývalých kolegů - Pierrem "NpK" Henkinetem.

Vyjádření Vexed

Vedení Vexed uvedlo, že vnímají důsledky cheatování jako určitou šedou zónu, ale vzhledem ke změnám v systému pravidel ESL toto rozhodnutí podle nich představuje první krok k větší transparentnosti a sjednocení metodiky týkající se vypořádávání s cheatery. Dodalo také, že KQLY je velmi vášnivý a odhodlaný hráč.

#CSGO - @KQLY_ will be joining our roster for our up and coming @ESLFrance Championnat National event. https://t.co/0hOZTeVG5Q #kqlystyle pic.twitter.com/EWCGJu8Gix

— Vexed Gaming (@Vexed_GG) 1. května 2017

Tým se zúčastní turnaje ESL Championnat National Summer, který začíná už 2. května 2017.

Kontroverze

Otázkou je, jak si tým Vexed zmiňovanou transparentnost vlastně představuje. Mezi komunitou a profesionálními hráči opět zaznívá mnoho vyhrocených názorů a asi jen čas ukáže, jestli se KQLY s druhou šancí na scéně udrží.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama