dnes-vychazi-ceska-rogue-lite-hra-killing-room
Gaming Článek Dnes vychází česká rogue-lite hra Killing Room

Dnes vychází česká rogue-lite hra Killing Room

Vojtěch Hájek

Vojtěch Hájek

21. 10. 2016 13:08

Ambiciózní česká střílečka z prostředí reality-show právě vychází.

Reklama

Dnes vychází česká rogue-lite hra Killing Room

Právě dnes se do prodeje přes digitální distribuci Steam dostala ambiciózní česká rogue-lite střílečka z prostředí smrtící reality-show Killing Room. V ní se hráč stane dobrovolným leč nešťastným účastníkem soutěže, která mu buď přinese ranec peněz, nebo rychlou smrt.

Hra pochází od brněnského studia Alda Games, které se v minulosti zaměřovalo hlavně na mobilní hry, ale po úspěšném portu své tower defense hry Defend Your Life (85 % kladných recenzí na Steamu) se rozhodlo potěšit i PC hráče, a to rovnou dnes tolik populárním žánrem rogue-like, zkombinovaným se střílečkou ze staré školy a nějakými těmi nepostradatelnými prvky vylepšování postavy.

Dnes vychází česká rogue-lite hra Killing Room

Samotný žánr říká o hře mnohé – jde o střílečku z pohledu vlastních očí, která ale hojně využívá prvek náhodného generování, vyznačuje se extrémní obtížností umocněnou permanentní smrtí a každá postava se dá vylepšovat jednak díky bodům obdrženým po dokončení každé úrovně a pak také prostřednictvím Itemů, které hráč nachází a dostává na různých místech ve hře.

Na hráče čeká celkem 8 náhodně generovaných úrovní plných bojů s monstry, pastí i místností s hádankami, stejný počet bossů, kolem 200 unikátních Itemů (mezi nimi i takzvané Troubly, které naopak postavám ubližují a kterých se nedá zbavit), asi 20 zbraní a více než 25 typů nepřátel.

Dnes vychází česká rogue-lite hra Killing Room

Nemůžeme nezmínit také zajímavou funkci pro online hlasování, která dovoluje divákům hlasovat pro odměny, které sledovaný streamer dostane po každé úrovni. Vzhledem k tomu, že mezi odměnami jsou i výše zmíněné Troubly, tak si dovedeme živě představit, jak po pár levelech streamování postava skončí bez oka, bez nohy a ve svěrací kazajce, což je u FPS hry celkem pech.

Hra teď na Steamu stojí necelých 6 Euro (asi 170 Kč), takže díru do kapsy neudělá. Autoři také slibují bezplatné updaty s novým obsahem a hra má na indie scénu poměrně moderní grafický kabátek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama