overwatch-novy-patch-poradne-zamicha-s-hrdiny-a-jejich-schopnostmi
Gaming Článek Overwatch: Nový patch pořádně zamíchá s hrdiny a jejich schopnostmi

Overwatch: Nový patch pořádně zamíchá s hrdiny a jejich schopnostmi

Filip Němeček

Filip Němeček

14. 7. 2016 00:08

Vyzkoušet můžete v PTR. Změny čekají hned několik postav. Competitive bez dvojníků.

Reklama

Blizzard odhalil hrdinku Anu a společně s ní také nový patch, které je dostupný v Public Test Region, neboli PTR. Mění toho celou řadu. Upraven je Overtime mechanismus, po 20 sekundách začne jeho odpočet utíkat rychleji, také je o 2 sekundy prodloužen respawn hrdinů.

Competitive Play už nedovolí, aby v týmu bylo více stejných hrdinů. Pokud si vašeho oblíbence vezme další hráč, tak musíte vybírat dál. Do Quick Play se nic podobného neplánuje.

Blizzard upravil nabíjení ultimátních schopností, nově se započítává také, když se váš hrdina sám léčí. Proto bude u těchto hrdinů nabíjení zpomaleno. Níže vždy hrdina a procentuální změna „ceny“ ultimátní schopnosti:

  • Bastion:  + 10 %
  • D.VA: - 15 %
  • Lúcio: + 10 %
  • Mercy: + 30 %
  • Roadhog: + 45 %
  • Soldier 76: + 10 %

Někteří hrdinové se navíc dočkali dalších změn. D.Va nebyla mezi hráči tak oblíbená, jako ostatní hrdinové typu tank, tak se ji studio rozhodlo změnit. Schopnost Defense Matrix prošla výraznou změnou. Nově funguje podobně jako štít hrdiny Reinhardt. Při použití hráč uvidí, kolik „nabití“ schopnosti ještě zbývá. Při maximálním nabití vydrží 4 sekundy. Kromě toho byl snížen cooldown z 10 sekund na 1. Používání Defense Matrix tak bude vyžadovat nový styl hraní.

Overwatch: Nový patch pořádně zamíchá s hrdiny a jejich schopnostmi

Ultimátní schopnost Self-Destruct, kdy D.Va pošle svého mecha jako bombu, byla také předělána. Nabíjí se rychleji (viz přehled výše), po aktivaci vybouchne za 3 sekundy místo 4 a hráče, který ji vyvolal, už nepoškozuje.

Mercy je další hrdina s více změnami. Zvýšení poškození spoluhráče při použití alternativního režimu Caduceus Staff bylo zvýšeno z 30 na 50 procent. Ale už se efekt nesčítá s další přítomnou Mercy. Při použití Resurrect ultimátní schopnosti se Mercy může pohybovat a použití okamžitě obnoví schopnost Guardian Angel.

Protože Zenyatta patřil mezi ty nejméně oblíbené hrdiny, Blizzard se ho rozhodl upravit. Nově má o 50 více štítu a jeho orby létají mnohem rychleji (30 vs. 120). Ultimátní schopnost Transcendence léčí 300 místo 200 za sekundu a Zenyatta je při jejím použití 2x rychlejší. Jedná se tak zřejmě o největší posílení hrdiny od doby, co hra oficiálně vyšla.

Overwatch: Nový patch pořádně zamíchá s hrdiny a jejich schopnostmi

Drobné změny dále potkaly ještě hrdiny Soldier 76 a McCree. Pokud Soldier 76 střílí bez přestání delší dobu, tak je snížena přesnost. Obnovila se ale vždy okamžitě, jakmile přestal hrdina střílet. Nyní je třeba chvíli počkat. Revolver kovboje McCree má nyní stejné poškození i na velké vzdálenosti, ale je slabší na „extrémní“ vzdálenost. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama