Recenze: Logitech G502: Proteus Core – 12 000 DPI pod kapotou
Technologie Článek Recenze: Logitech G502: Proteus Core – 12 000 DPI pod kapotou

Recenze: Logitech G502: Proteus Core – 12 000 DPI pod kapotou

Filip Němeček

Filip Němeček

24. 5. 2017 16:45

Jak se povedla jedna z nejdražších myší tohoto výrobce?

Reklama

Na testování Logitech G502 jsem se po vyzkoušení G402 opravdu těšil. U nižšího modelu mi vadily pouze drobnosti, čekal jsem tedy, že Proteus Core bude nekompromisní myš. Ovšem konečné rozhodování mezi těmito dvěma modely je těžší, než se může zdát.

Proteus Core nebo Hyperion Fury? Rozhodnutí je to těžké

Celkový design a tvar myši je v již zmiňovaným modelem G402 dost shodný. Opět zde nalezneme matný plast a gumové strany myši. Zde si ale můžete položit palec na „plošku“ na levé straně a získat tak větší pohodlí. Logitech opět ukázal, že myši padnoucí do ruky umí na jedničku a G502 se v ruce drží dobře, ačkoliv osobně preferuji G402 v tomto ohledu.

Recenze: Logitech G502: Proteus Core – 12 000 DPI pod kapotou

Postranní tlačítka vpřed/zpět jsou velmi dobře dostupná, i v případě, že nemáte zrovna dlouhý palec. To samé platí i o „sniper“ tlačítku, které je lépe dostupné než v případě nižšího modelu G402. Kolečko je zde jiná liga. Je kovové a kromě toho, že jde mačkat do stran, tak je zde mechanický přepínač. Pomocí než může kolečko ztratit kompletně vůli, osobně jsem ale nevyužil. Jinak se s kolečkem pracuje dobře a není mu co vytknout.

Tlačítka pro palec jsou snadno dostupná

Kabel je opletený a působí asi tak, jak byste v této kategorii čekali. Pevnost je akorát, tvar nedrží dlouho, což je při častém přenášení myši neocenitelné. Výrobce k myši dodává ještě pětici závaží, které každé váží 3,6 gramů. Můžete si tak váhu myši lehce přizpůsobit. Senzor s 12 000 DPI asi využije málokdo, toto nastavení jsem vyzkoušel, ale pro mě naprosto nepoužitelné. Myš je s ním hrozně citlivá.

Recenze: Logitech G502: Proteus Core – 12 000 DPI pod kapotou

Nejvíce mě u senzoru zaskočila a překvapila nutnost jeho kalibrace. Hlodavec byl nastaven na herní Logitech podložku a na té mé se choval, jako by senzor nefungoval správně (různě poskakoval, zrychloval a zpomaloval). Skoro jsem myslel, že mám nefunkční myš. V Logitech Gaming Software je možnost u G502 právě kalibrace na různé povrchy. Zapnul jsem kalibraci, udělal s myší několik ležatých „8“ a vše začalo fungovat na jedničku.

Myš se kalibruje pro různé podložky a povrchy

Software pro myš je identický s tím pro G402 a zřejmě i ostatní Logitech myši. Kromě samozřejmě odlišných detailů, které závisí na počtu tlačítek apod. Tento program jsem chválil už v recenzi kousku G402, více se dočtete tam.

Recenze: Logitech G502: Proteus Core – 12 000 DPI pod kapotou

Je čas na shrnutí. Logitech G502: Proteus Core se používá skvěle a ničím zásadním neodradí. Na druhou stranu si nejsem jistý, že cenu okolo 1900 Kč dokáže obhájit. Jeden z hlavních taháků v podobě až 12 tisíc DPI totiž určitě není pro každého a ostatní funkce dokáže nabídnout i G402 s nižší cenou. Pokud si ale chcete dopřát pořádnou myš, tak směle do toho, litovat nebudete.

Logitech G502: Proteus Core se už neprodává. Je to super zpráva, protože Logitech nabízí nástupce s označením Proteus Spectrum. Oproti předchůdci nabízí RGB podsvícení, 16 000 DPI a další vylepšení. G502: Proteus Spectrum můžete koupit na CZC.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama