20 milionů za komentátory na Major? Podle insidera realita
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex
Esport CS 2 Článek 20 milionů za komentátory na Major? Podle insidera realita

20 milionů za komentátory na Major? Podle insidera realita

Michael Douša

Michael Douša

16. 3. 2024 16:30

Když dojde na kritiku některých společností zapojených na esportovou scénu, komunita si občas nebere servítky. Dříve to byl do jisté míry BLAST, v posledních letech to je konzistentně PGL, které fanoušci mnohdy osočují z toho, že na Majorech šetří.

Reklama

Sami komentátoři ale vyšli s pravdou ven, aby trochu ujasnili poměry, které na scéně panují. Podle Jasona “Moses” O'Toola, dlouholetého komentátora a jednu dobu i kouče, vydalo PGL opravdu hodně peněz za komentátory, jak uvedl v podcastu Talking Counter. Celková částka jen na platy podle jeho informací z PGL šplhá až ke 850 000 dolarů, což je v přepočtu necelých 20 milionů korun českých.

A do toho se samozřejmě nepočítají náklady na ubytování, stravu, dopravu a další náklady spojené s tím, že měli komentátory na místě i pro celé RMR turnaje. Se započtením všech nákladů by údajně mohly jejich náklady na přítomnost komentátorů znamenat až 1,5 milionu dolarů, tedy necelých 35 milionů korun. Přesná čísla se ale špatně odhadují. 

A aby bylo úplně jasno, tohle jsou peníze, které jdou pouze z kapes PGL. Rumunské společnosti na to Valve nepřispělo ani dolar, ale to jsou náklady, které se PGL zjevně dobře vyplácí, vzhledem k tomu, že to bude již čtvrtý Major, na který dosáhnou. Není ale překvapením, že organizátoři turnajů shánějí sponzory na všechny strany. 

Za mikrofony nás čekají tedy známé hlasy i tváře. Kromě Henryho “HenryG” Greera, Chada “SPUNJ” Burchilla a mnoha dalších, na které jsme zvyklí, se mezi moderátory ukáže také například Richard Lewis, komunitou buďto milovaný, nebo nesnášený investigativní novinář. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama