6 týmů, 2 týdny a 15 zápasů. Skupinová fáze Grunex Challenge začíná dnes v podvečer.
Esport Valorant Článek 6 týmů, 2 týdny a 15 zápasů. Skupinová fáze Grunex Challenge začíná dnes v podvečer.

6 týmů, 2 týdny a 15 zápasů. Skupinová fáze Grunex Challenge začíná dnes v podvečer.

Aleš Pelc

Aleš Pelc

31. 8. 2023 09:55

Počet aspirantů na titul čtvrté sezóny Grunex Challenge klesl na číslo šest. Následuje skupinová část, ve které se během pěti herních dnů rozhodne o postupujících do semifinále.

Reklama

Dohromady 51 celků napříč dvěma kvalifikacemi usilovalo o postup do skupinové části. Nyní zbývá už jen šest nejlepších, které budou v následujících dnech bojovat o dosažení vyřazovacích bojů. Do Play-off se podívá lepší čtveřice, pro zbylé dva týmy zde cesta skončí. 

Jako první se na streamu představí úřadující mistři z Enterprise a "random dogs". Hráči v červenobílém s potýkají s problémy, jejich kvalifikační výkon nebyl příliš jistý a stačil jen na třetí místo, ale hlavně se musí obejít bez alexiiika. Duelista ze zdravotních důvodů s největší pravděpodobností nenastoupí a dost možná se na serveru neobjeví do konce této Grunex Challenge už vůbec. To hraje do karet rozjetým "random dogs", kteří v průběhu turnaje ještě neztratili jedinou mapu. Nevyzpytatelné utkání známých tváří domácí scény začne na streamu v 17:00. 

Ve stejném čase vyrazí do akce mimo kamery FLY5 Esports a "KARMA". Současné zápasy sdílí podobný příběh, i zde může být s dosavadním průběhem soutěže spokojenější pětka bez organizace. FLY5 stále hledají formu a v každém duelu se nadřou, naopak Dandova parta jen ukazuje, jak nepříjemná jejich hra může být. Jak se oba celky vypořádají s tlakem skupinová fáze se dozvíme později. 

Ve večerním střetnutí uvidíme ve 20 hodin SHOUTyho "eco chálks" a Juggerovo "its joever". Ani jedna sestava spolu dlouhodobě nepůsobí, průběh duelu je tím pádem skoro nepředvídatelný. První mix má výhodu ve zkušenostech z velkých zápasů a lig, ten druhý profituje ze vzájemné znalosti a dřívějšího společného působení. Jak se utkání vyvine ve skutečnosti se už můžete podívat sami živě.
 

 

Rozpis na další kola vypadá následovně:

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama