Sestava týmů čtvrté sezóny Grunex Challenge je kompletní. V rozhodujícím duelu uspěli i FLY5.
Esport Valorant Článek Sestava týmů čtvrté sezóny Grunex Challenge je kompletní. V rozhodujícím duelu uspěli i FLY5.

Sestava týmů čtvrté sezóny Grunex Challenge je kompletní. V rozhodujícím duelu uspěli i FLY5.

Aleš Pelc

Aleš Pelc

29. 8. 2023 17:00

Poslední den kvalifikačního cyklu pro Grunex Challenge završily celky bez zdržování v šesti mapách. FLY5 Se přidávají k Enterprise jako druhá organizace ve nadcházející fázi, přesto nebezpečněji vypadaly opět mixy.

Reklama

V závěru druhé kvalifikace do Grunex Challenge se opět utkaly čtyři nejlepší celky o zbylou trojici pozic ve skupinové části. Do prvního utkání nastoupili "eco chálks" proti FLY5 Esports

SHOUTyho mužstvo vkročilo na svůj pick Bind agresivním tempem a od počátečních kol si budovalo vedení. FLY5 za obranu nastřádali pouhá čtyři kola, ale co hůř, ani za útok už žádné další nepřidali. Hvězdní "eco chálks" s precizní defenzívou uzavřeli Bind se skóre 13:4. Na Ascent byla Stoneerkova parta připravena lépe a přetahovala se se soupeři o každé kolo, do druhé poloviny nakonec vstoupila s dvoubodovým náskokem. I tentokrát však mix hráčů se zkušenostmi z Evropy vytáhl silnou ofenzívu, která mu zajistila osm vyhraných a čtyři prohraná kola znamenající výsledek 13:11. Poměrem 2:0 obsadili "eco chálks" další z šesti míst ve skupině a mohli se začít připravovat na její čtvrteční začátek. 

V druhém semifinálovém utkání se střetli "random dogs" a "dolesa". Psí sestava s Hitchem v čele doslova prolétla přes nedělní soupeře a neměla v plánu se zastavovat ani na začátku dalšího týdne. S mapou Lotus, výběrem protivníků, si ladně poradila výsledkem 13:3. Podobně jako u prvního duelu v top4 kladlo ztrácející mužstvo na druhé mapě větší odpor, stále ale nebyl dostatečný. I díky nadstandardnímu výkonu duelisty Donatella a jeho 42 fragům napříč touto Bo3 sérií si "random dogs" už brousí zuby na blížící se další fázi turnaje. 

O úplně poslední slot ve skupině se přišli utkat FLY5 Esports a mix "dolesa". Boj o bronz nabídl velmi vypjatý a vyrovnaný průběh. Oba celky za útočnou stranu na Ascentu získaly sedm kol, což vedlo k rozhodnutí v prodloužení. Tam díky tříkolové vítězné šňůře uspěli reprezentanti domácí organizace. Poslední mapou kvalifikačního cyklu se stala Fracture. FLY5 těžili z výborného výkonu vjta na Raze i z vedoucí pozice v rozehrané partii a s klidem si došli pro vítězství. Celek "dolesa" se na druhé mapě nepřehoupl přes hranici šesti bodů a zbyla pro něj až nešťastná čtvrtá pozice. 

Se všemi kvalifikanty se opět uvidíme ve čtvrtek, kdy vypukne zahajovací kolo skupinové části. Ve vysílání se můžete těšit na duely "random dogs" vs. Enterprise a "eco chálks" vs. "its joever".

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama