Známe první polovinu účastníků skupinové fáze Grunex Challenge
Esport Valorant Článek Známe první polovinu účastníků skupinové fáze Grunex Challenge

Známe první polovinu účastníků skupinové fáze Grunex Challenge

Aleš Pelc

Aleš Pelc

23. 8. 2023 11:00

Po snadných pondělních duelech se čtveřice nejlepších prvního kvalifikačního turnaje v rámci Grunex Challenge ocitla v semifinále, kde je dělila jediná výhru od zajištění pozice ve skupinové fázi. Naproti sobě stály týmy spadající pod místní esportové organizace a sestavy, které vznikly možná jen pro tento turnaj. Jak si ale proti sobě doopravdy vedly?

Reklama

Na druhý den první kvalifikace Grunex Challnge va Valorantu zůstaly pouze tři zápasy, o které se měly postarat týmy Enterprise Esports, KARMA, LanPartyHotel a its joever. V nich se rozhodlo, na který z celků zbyl černý petr a do group stage se minimálně v prvním týdnu nepodívá.

Do prvního semifinále se v pondělí dostali zimní vítězové – Enterprise, s týmem „KARMA“. Druzí jmenovaní se do počáteční mapy Lotus vrhli zostra a červenobílí se na jejich tempo nedokázali adaptovat. Po šestadvaceti minutové rychlovce skončil Lotus výsledkem 13:2. Na mapě Pearl už kola získávaly pravidelně obě strany, po polovině i tak soRův mix držel čtyřbodový náskok. Ten následně vzrostl na počet šesti kol, ale Cantzer se spoluhráči zatáhli za záchranou brzdu a ztrátu začali stahovat. Comeback však nebyl dokonán a KARMA v posledním kole základní hrací doby ukončila sérii se skóre 13:11 a jako první tým postoupila do skupinové části. Enterprise měli ještě jednu šanci skrze zápas o třetí místo.

Druhé semifinále obstarali hráči LanPartyHotelu a mixu „its joever“. Mimo stream a oči diváků vedly celky vyrovnanou bitvu na Havenu, kde se ani jedna stranu nedokázala odtrhnout k vícebodovému vedení. Mapu rozhodla až pětikolová vítězná série v samotném závěru v podání hráčů bez organizace. S výsledným skóre 13:10 se pokračovalo se Bindu, kde se PataGodův mix dostal do trháku už v úvodu a první polovina tak skončila jednoznačným poměrem 9:3. Změna stran reprezentantům LPH výrazně pomohla a najednou byli na vítězné šňůře oni. Stejně jako u Enterprise otočka nebyla dotažena do konce a „its joever“ se s výhrou 13:10, 13:11 přidali ke KARMĚ mezi postupující. 

O třetí místo v kvalifikačním turnaji se tedy utkali Enterprise a LanPartyHotel. Hráči v zeleném si zopakovali draft ze semifinále a opět začali na Havenu. Opakování je sice matka moudrosti, ale to v tomto případě vůbec nepomohlo, červenobílí přehráli své soupeře nekompromisně 13:5. Bongův celek musel na druhém Bindu zabrat, ale ani čtyřbodové vedení za bránící stranu nakonec nestačilo. Smolným týmem úterní čtveřice se stala sekce LanPartyHotelu, když na obou Bindech prohrála nejtěsnějším rozdílem 13:11 a podobně těsný byl i první z Havenů. Enterprise obsadili třetí kvalifikační pozici a mohou v klidu vyhlížet začátek skupinové fáze. 

Zbylou trojici míst ve skupinové fázi zaplní týmy z nedělní druhé kvalifikace, kam jsou stále otevřené registrace. Tak neváhejte, složte týmy a zkuste své štěstí i vy!

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama