V druhé kvalifikaci do Grunex Challenge dominovaly tuzemské hvězdy, drží se i FLY5
Esport Valorant Článek V druhé kvalifikaci do Grunex Challenge dominovaly tuzemské hvězdy, drží se i FLY5

V druhé kvalifikaci do Grunex Challenge dominovaly tuzemské hvězdy, drží se i FLY5

Aleš Pelc

Aleš Pelc

28. 8. 2023 10:30

37 týmů stálo na začátku druhé kvalifikace do Grunex Challenge ve Valorantu, aby se znovu pokusily probojovat do skupinové fáze. Po neděli už zbývají pouze čtyři, komu z nich se to nepodaří dotáhnout do konce?

Reklama

Do druhé a zároveň poslední kvalifikace do Grunex Challenge ve Valorantu šla většina celků hledat útěchu po předchozím neúspěchu v minulém týdnu. Svou reputaci si napravuje i SHOUTy v mixu "eco chálks" a zatím si vede velmi příhodně. Po boku mladých hvězd, dexta a marteena, se bývalý kapitán Entropiqu na druhý pokus dostal do semifinále bez problému, a ani na jedné ze šesti odehraných map tým neztratil více jak sedm kol. 

Druhými semifinalisty a soupeři pro "eco chálks" se stala sestava FLY5 Esports. Reprezentanti východočeské organizace měli na mále už ve svém úvodním utkání, ale ani další zaváhaní a ztráta první mapy v Bo3 sérii proti "slrigome" je nezastavily. Bude ale jejich dosavadní výkon stačit na protivníky v dnešní top4?

Spodní polovina pavouku měla úplně čistý průběh, ani jedno Bo3 utkání nešlo do třech map. Rychlý průběh duelů narušilo jen střetnutí mixů "dolesa" a "Baklažán". První jmenovaní před tímto zápasem prohráli pouze sedm kol dohromady za tři hry. Po čtvrtfinále se statistika výrazně zhoršila, obě mapy totiž putovaly až do prodloužení. Pětice pojmenovaná podle plodové zeleniny se nechopila role favorita vůbec ideálně a místo budování náskoku spíše dotahovala ztrátu. To se promítlo v koncovkách, když "dolesa" nejprve zvítězili 16:14 na Lotusu a poté na Bindu 14:12. Po náročné bitvě čeká partu kolem koleska a oliqa utkání o postup do skupinové fáze proti dalšímu silnému mixu. 

Pětice "random dogs" v čele s Hitchem svými výsledky definovala pojem dominance. První kolo prolétla poměrem 13:0, hned na to vyřadila STOPWATCH Esports jednoduše 13:3 a 13:4 a ve čtvrtfinále vyřídila sekci LanPartyHotelu dvakrát 13:6. Důležitým faktorem rozjetého celku je mladý talent Donatello, který v obou Bo3 sériích značně převyšoval nejen své soupeře, ale také zkušenější spoluhráče. Nastoupí se stejnou formou i dnes proti týmu "dolesa"?

Smutně z turnaje odchází v první řadě LanPartyHotel, který byl k postupu na dosah v prvním týdnu. Nadšené nebudou ani další organizace, štěstí se neusmálo ani na ERKO a STOPWATCH Esports a ani jedna z nich se do skupinové fáze nepodívá. Druhá kvalifikace nepřála ani sestavě "Magnus Carlsen Esports", kterou tvořila bývalá trojice ze Sampi. Ta vypadla rovnou v prvním kole, v prodloužení ji vyřadila sekce FLY5.

Semifinálové duely dnes začínají opět v 17 hodin. Na streamu se objeví utkání "eco chálks" vs. FLY5, následně kolem devatenácté hodiny se rozhodne o posledním postupovém místě v duelu o bronz mezi poraženými semifinalisty.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama