Agraelus a další streameři vybrali miliony na charitu
i Zdroj: Livestream Sazka NoRivals se svolením pořadatele
Zajímavosti Článek Agraelus a další streameři vybrali miliony na charitu

Agraelus a další streameři vybrali miliony na charitu

Jarmil Černý

Jarmil Černý

16. 12. 2023 13:27 1

Ani ban nezastavil největší českou streamerskou hvězdu od vybrání milionového daru pro charitu. Společně s dalšími kolegy z řad streamerů si dali za cíl vybrat dva miliony na podporu duševního zdraví mladých lidí.

Reklama

Charitativní akci No Rivals uspořádala společnost Sazka společně s nově vzniklým nadačním fondem Twisten Foundation, který nese jméno nedávno zesnulého profesionálního hráče hry Valorant. Na streamu se objevila také řada osobností ze světa her a esportu, ale také několik expertů a odborníků přes duševní zdraví.

Nadaci Twisten Foundation založila Karlova rodina, matka Ivana, otec Karel a dva bratři. Cílem nadace je snížit počet dospívajících trpících psychickými problémy, a snížit tak i počet sebevražd mezi teenagery. Mladší cílovou skupinu chce nadace oslovit skrze odborníky, ale i streamery a influencery, se kterými se mladí snáze ztotožní.

No Rivals tak byla první úspěšná akce této nadace. Moderování charitativního livestreamu se ujal právě Agraelus se svým slovenským kolegou Duklockem. Livestream se měl nejprve odehrávat na Twitch kanále Agraela, ten byl na platformě bohužel méně jak 24 hodin před začátkem livestreamu zabanován a tak se celá akce musela přesunout na YouTube kanál Duklocka.

Agraelus a další streameři vybrali miliony na charitu
i Zdroj: Livestream Sazka NoRivals se svolením pořadatele

Cílem livestreamu bylo vybrat 2 miliony korun s tím, že vybranou částku až do výše 1 milionu slíbila zdvojnásobit společnost Sazka. Tak se i stalo a diváci po zhruba osmi hodinovém streamu hranici 2 milionů skutečně překonali. S příspěvkem dalšího milionu od české loterijní společnosti se tak zastavila finální částka na hodnotě 3 029 403 korun.

V livestreamu se během osmihodinového programu objevily také další internetové hvězdy jako moderátorka a streamerka Anna „Andullie“ Raunigrová, rapper Viktor Sheen a o své zkušenosti na téma duševního zdraví se podělil i Karel „FattyPillow“ Sivák.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama