Americký i evropský BLAST Premier Fall Showdown je za námi, jak turnaje dopadly?
i Zdroj: https://photos.eslgaming.com/PRESS-GALLERY-ESL-Pro-League-Season-18-/i-s5Fd3gz/A
Esport CS:GO Článek Americký i evropský BLAST Premier Fall Showdown je za námi, jak turnaje dopadly?

Americký i evropský BLAST Premier Fall Showdown je za námi, jak turnaje dopadly?

Pavla Doušová

Pavla Doušová

12. 10. 2023 16:01

Jeden americký a jeden evropský tým díky BLAST Premier Fall Showdown dostaly šanci na to, zkusit štěstí v BLAST Premir Fall Final 2023 a utkat se tak o místo na BLAST Premier World Final 2023, kde na ně mimo jiné čekají Vitality, ENCE a G2.

Reklama

Ve dnech 4.-8. října proběhl podzimní souboj dohromady šestnácti týmů o účast na BLAST Premier Fall Final 2023. Osm týmů v evropské kategorii a osm týmů v kategorii americké. 

V obou došlo k velice zajímavým převratům a překvapivým utkáním. V americké části například hned jako první přišla prohra brazilských Imperial proti severoamerickým Party Astronauts. Ti jsou momentálně číslo 51 na HLTV.org žebříčku, zatímco Imperial okupují 31. příčku. 

V dalších dvou zajímavých zápasech figurovali hráči Complexity. Poprvé proti FURIA, kde Američané vyhráli 2-1. Souboj byl velmi dlouhý a těsný, na posledních dvou mapách přesčas proklouzl mezi prsty Brazilců vždy o pouhý jeden bod. Posledním velmi rychlým zápasem bylo finále mezi právě Complexity a Liquid, současným a bývalým týmem Jonathana “EliGE” Jablonowskije. Ten tak dostal šanci se ukázat v novém mužstvu a to se vydařilo náramně. Complexity vyhráli ve dvou svižných mapách.

Paralelně k tomu se hrálo i v Evropě, kde většina zápasů dopadla podle předpokladů. Týmy výše postavené v žebříčku a s lepšími nedávnými výkony vyhrávaly a nedošlo na žádná velká překvapení. 

Jedno jediné přinesl souboj G2 a Cloud9, kde vyhrál ruský tým. Tato mužstva se spolu naposledy utkala v červnu na BLAST Premier Spring Final, takže ještě před změnami v sestavě Cloud9. V červnu vyhráli G2 na dvou mapách, tentokrát se ale nezadařilo. Cloud9 byli lepší jak na vlastním výběru, tak na rozhodující mapě.

Dvacet tisíc amerických dolarů a místo na BLAST Premier Fall Final 2023 tak čeká Cloud9 a Complexity, krom toho se na turnaji ukáží také:

  • Vitality
  • Natus Vincere
  • Heroic
  • Astralis
  • FaZe
  • Ninjas in Pyjamas

Tyto organizace se utkají koncem listopadu v Kodani. Kdo si myslíte, že z toho vyjde vítězně?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama