Armáda nebude nadšená. Přes fórum hry War Thunder unikly tajné vojenské dokumenty
i Zdroj: Gaijin Etnertainment
Zajímavosti War Thunder Článek Armáda nebude nadšená. Přes fórum hry War Thunder unikly tajné vojenské dokumenty

Armáda nebude nadšená. Přes fórum hry War Thunder unikly tajné vojenské dokumenty

Josef Ventrča

Josef Ventrča

31. 8. 2023 13:00

Již letos podruhé se prostřednictvím počítačové hry zveřejnily informace, které neměli spatřit obyčejní smrtelníci.

Reklama

Uživatel s přezdívkou BurkeKrohn si na oficiálním fóru válečného simulátoru War Thunder všiml, že někdo zde zveřejnil tajné vojenské materiály týkající se stíhacího letounu Eurofighter Typhoon DA7. Svůj objev pak sdílel na sociální síti Twitter. Konkrétně se jednalo o letovou příručku se 730 stránkami z roku 2003 umístěnou v aplikaci Google Docs. Podle nadšence se jednalo o stroj, o který mělo zájem italské vojenské letectvo.

Twitch streamer se zamkl v šatníku. Diváci pak platili za jeho mučení
i Zdroj: Fotobanka, ilustrační obrázek

Twitch streamer se zamkl v šatníku. Diváci pak platili za jeho mučení

Někteří tvůrci obsahu jsou pro slávu a zlepšení svého bankovního konta ochotní udělat cokoliv.

29. 8. 2023 18:00

Důvodem, proč se údaje objevily na stránce videohry, nebylo nic jiného než fanouškovské nadšení i zklamání. Jeden z uživatelů nesouhlasil s tím, jak vývojáři provedli virtuální podobu a výkonnost leteckého stroje, a chtěl, aby se pokusili o větší autentičnost. Proto se rozhodl ukázat manuál, aby jim poskytl patřičné podklady pro vylepšení. Otázkou je, zda si při svém konání uvědomoval, že se dopouští trestného činu, za který by mohl ve vězení strávit spoustu let. Faktem taky zůstává, že tvůrci jeho nevyžádanou pomoc nevyužijí, jelikož letadla ve hře tvoří podle veřejně dostupných dat.

Jelikož jsou vývoz a používání letounu stále omezeny v zemích mimo NATO, tak společnost Gaijin Entertainment, která provozuje War Thunder po celém světě, příspěvek na fóru odstranila. Podobně tak učinila již letos v lednu, když se v diskuzi objevily dokumenty o stíhačkách F-16. protože jim stále patří omezený status utajení. Firma se tím prozřetelně vyhnula jakýmkoliv nepříjemným následkům, které by mohly vzniknout.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama