Twitch streamer se zamkl v šatníku. Diváci pak platili za jeho mučení
i Zdroj: Fotobanka, ilustrační obrázek
Zajímavosti Článek Twitch streamer se zamkl v šatníku. Diváci pak platili za jeho mučení

Twitch streamer se zamkl v šatníku. Diváci pak platili za jeho mučení

Josef Ventrča

Josef Ventrča

29. 8. 2023 18:00

Někteří tvůrci obsahu jsou pro slávu a zlepšení svého bankovního konta ochotní udělat cokoliv.

Reklama

Streamer na Twitchi s přezdívkou Izidore se rozhodl upoutat pozornost neobvyklým způsobem. Po dobu tří dnů se zavřel to temné skříně. Aby se však nejednalo pouze o nezáživné sezení v uzavřeném prostoru, umožnil divákům, že výměnou za peněžní dary mohou pozitivně i negativně ovlivnit jeho zážitky. Zároveň tím spustil takzvaný subathon, tedy akci, po čas které nepřetržitě snímá svůj život na kameru a snaží se tím získat co největší počet předplatitelů. Nutno uznat, že to se mu podařilo.

VIDEO: „Vrať nám Twitter“ křičeli diváci Valorant turnaje na Muska
i Zdroj: Foto: Maurizio Pesce / Creative Commons / CC BY 2.0

VIDEO: „Vrať nám Twitter“ křičeli diváci Valorant turnaje na Muska

Miliardář Elon Musk se objevil v publiku velkolepého finále světového šampionátu ve hře Valorant. Od diváků se ale vřelého…

28. 8. 2023 13:57

Několik dní v klaustrofobickém domácím vězení by pro některé osoby mohlo být samo o sobě hrozivou zkušeností. Pro Izidora to však nejspíš byla hračka, a proto divákům umožnil, aby jej za peníze mučili. Mezi trápící praktiky se řadilo například problikávání ostrého světla, trefování pingpongovými míčky, postříkání vodní pistolí či zasypání listím. Všechny metody měly svou pevně stanovenou cenu, kterou sledující nejdřív museli zaplatit. A aby se nestalo, že se z výzvy lehce vyvlíkne bez následků, tak se zavázal, že pokud by prostor opustil dřív než za 72 hodin, tak poškodí své auto.

Nakonec však šílená show skončila po více než 49 hodinách. Streamer se v pláči divákům svěřil, že ve stísněném prostoru nedokáže spát a dokonce ani dýchat. Ukončit podivný subathon ale pro něj nebylo snadné. Ještě před opuštěním šatníku mluvil se svou přítelkyní a vyjádřil touhu v tom pokračovat, jenže vlna emocí jej nakonec přemluvila, aby svou činnost ukončil.

Nebezpečná zábava

Trend subathonů je stále populárnější a streameři se předhání v tom, jak je okořenit, aby divákům předvedli něco nového. Realitou však je, že se tím vystavují neuvěřitelné psychické i fyzické zátěži. Server Game Rant upozornil na nedávný případ streamera Fouseyho z konkurenční platformy Kick, který kvůli svým aktivitám během předplatitelského maratonu skončil v nemocnici, ale rovněž jej zatkla policie. Taky slavná streamerka Pokimane již dřív upozornila, že subathony nejsou pro člověka zdravé.

ANKETA: Co si myslíte o subathonech?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama