Autor série Star Wars: Jedi zakládá nové studio Giant Skull
i Zdroj: Respawn Entertainment
Gaming Star Wars Jedi: Survivor Článek Autor série Star Wars: Jedi zakládá nové studio Giant Skull

Autor série Star Wars: Jedi zakládá nové studio Giant Skull

Václav Brixí

Václav Brixí

14. 3. 2024 16:00

Hlavní režisér titulů Star Wars: Jedi Fallen Order a Survivor, Stig Asmussen, oznámil, že zakládá nové studio Giant Skull. Pracují na nové hře v Unreal Enginu 5.

Reklama

Ke konci loňského září se objevila zpráva, že Stig Asmussen, který je zodpovědný za oba díly série Star Wars: Jedi, opouští studio Respawn Entertainment. Od té doby se o jeho dalších plánech příliš nevědělo. To se změnilo s jeho nedávným oznámením nově se otevírajícího studia Giant Skull, ve kterém bude spolupracovat s dalšími veterány video herního průmyslu. Mimo jiné jej doplní Jon Carr, který v minulosti působil na pozici technického ředitele u projektu Star Wars Jedi: Survivor, Patrick Murphy, který pracoval jako umělecký ředitel pro Fortnite a League of Legends nebo dlouholetý zaměstnanec Rocksteady Studios, Anthony Scott.

Za jeho odchodem z Respawnu prý nestála žádná negativní zkušenost. Sám Asmussen tvrdí, že byl na jeho bývalé pozici šťastný a rozuměl si s celým týmem. Dle jeho slov se mu jednoduše naskytla příležitost založení vlastního studia, která byla až moc lákavá na to, aby ji odmítl. V rámci rozhovoru, který poskytl portálu IGN, zmiňuje, že chce vytvořit příjemné prostředí, ve kterém lidi budou moci spolupracovat a vytvářet něco speciálního. Velký důraz klade na individuální potřeby všech zaměstnanců. Přibližně 30 členům týmu bylo sděleno, že mají volnou ruku, co se týče volby jejich pracoviště. Mohou pracovat ve studiu, doma nebo prostředí libovolně střídat. Důležité jsou podle něho nástroje, se kterými se pracuje a které studio rádo poskytne.

Řeč došla i na jejich první připravovaný titul, který má zatím pouhé obrysy. Společně se zkušeným týmem má Asmussen jasno v tom, že chtějí vytvořit hru pro jednoho hráče z pohledu třetí osoby, která bude klást důraz na hratelnost a poutavý příběh. Pro vývoj pak chtějí určitě používat nový Unreal Engine 5. Obsahovou podobou samotného titulu si už tak jistý není. Nebrání se ani možnosti zpracování nějaké známé značky.

Nevylučoval bych žádnou z možností. Máme jasnou vizi toho, jaký typ hry chceme vytvářet, a to jsou naše silné stránky.[…]Pokud se naskytne příležitost, máme samozřejmě spoustu zkušeností s licencovanými hrami. Ale je taky velice lákavé vytvořit nějakou vlastní značku. Můžeme se vydat oběma směry

V závěru je podstatné zmínit i téma zdali zůstanou nezávislým studiem nebo se připojí k nějakému většímu vydavateli. Na tento dotaz Asmussen odvětil, že se studiu podařilo zajistit významné finanční prostředky na podporu jejich vize a další možnosti budou zkoumat, až přijde čas. Více informací prozatím nemáme. Nějaké další zajímavosti se však můžete pokusit vyčíst i vy v kryptických zprávách na oficiálních stránkách studia. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama