Autoři Borderlands budou prodáni společností Embracer, oddělí se i Saber Interactive
i Zdroj: 2K
Gaming Borderlands Článek Autoři Borderlands budou prodáni společností Embracer, oddělí se i Saber Interactive

Autoři Borderlands budou prodáni společností Embracer, oddělí se i Saber Interactive

Václav Brixí

Václav Brixí

3. 3. 2024 12:15

Studio Gearbox, stojící za sérií Borderlands a Tiny Tina's Wonderlands, už nadále nebude součástí Embracer Group. Prodává se i studio Saber Interacitve, autoři Star Wars.

Reklama

V červnu minulého roku oznámila skupina Embracer Group jejich plány do konce aktuálního fiskálního období, tedy konce března. Plán restrukturalizace společnosti podle všeho zahrnoval i nutnost zrušení blíže neurčených projektů a zavírání vybraných studií. Hlavním důvodem bylo zadlužení společnosti. Ke konci roku 2023 činil dluh Embraceru vůči věřitelům 1,5 miliardy dolarů. S blížícím se koncem finančního období musela společnost jednat a ve snaze snížit dluh alespoň na polovinu se uchýlila k prodeji dvou významných studií.

Prvním z nich je studio Gearbox, které je známé především pro svoji slavnou sérii Borderlands. Toto studio bylo společností Embracer zakoupeno v roce 2021 za 1,3 miliardy dolarů. Nyní o tři roky později se k celému dění vyjádřil pro portál Kotaku spoluzakladatel Gerboxu, Randy Pitchford. Podle všeho mělo vedení Gearboxu tři možnosti: 1) zůstat u Embraceru, 2) prodat studio jiné společnosti, 3) odkoupit se a zůstat nezávislí. Ačkoliv první možnost je téměř vyloučená, konečné rozhodnutí doposud oficiálně nepadlo a finální informace budou podány v průběhu března.

S jistotou však můžeme mluvit o druhém diskutovaném studiu, Saber Interacitve. To v současnosti pracuje na remaku Star Wars: Knights of the Old Republic. V rámci restrukturalizace Embracer Group došlo i na toto studio, které se však na rozdíl od Gearboxu stane do jisté míry nezávislým a bude prodáno za 500 milionů dolarů skupině investorů. V rámci tohoto ujednání by mělo mít Saber Interactive údajně nárok rovněž na odvedení některých dceřiných studií. Vývoj slibovaného remaku oblíbené Star Wars hry by to nemělo nijak výrazně ovlivnit. Ostatně už tak bylo v rámci tohoto projektu přítomných problémů až dost.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama