Tvůrci Crashe Bandicoota opouští Activision
i Zdroj: Toys for Bob
Gaming Článek Tvůrci Crashe Bandicoota opouští Activision

Tvůrci Crashe Bandicoota opouští Activision

Josef Ventrča

Josef Ventrča

1. 3. 2024 10:00

Studio Toys for Bob učinilo zásadní krok. Jeho zástupci ale v prohlášení uvedli, že prozkoumají možné partnerství s Microsoftem.

Reklama

Studio Toys for Bob, které stojí za novým dílem série Crash Bandicoot, oznámilo, že se hodlá osamostatnit. Firma patřila od roku 2005 společnosti Activision. Nyní se však vše změní.

„Nastal čas posunout nás a naše budoucí hry na další úroveň. Tato příležitost nám umožňuje vrátit se ke kořenům malého a svižného studia,“ uvedli šéfové Paul Yan a Avery Lodato. Ve zprávě dále zavzpomínali na úspěchy svých titulů značek Crash Bandicoot, Spyro a Skylanders.

Activision čelí žalobě od profesionálních hráčů Call of Duty
i Zdroj: Activision

Activision čelí žalobě od profesionálních hráčů Call of Duty

Podle některých předních hráčů Call of Duty League, drží Activision neoprávněný monopol na pořádání esportových turnajů.

17. 2. 2024 10:00

Vývojáři však také sdělili, že navzdory nezávislé budoucnosti hodlají dále prozkoumat možné partnerství s Microsoftem. „Naši přátelé ve společnostech Activision a Microsoft nás v novém směřování nesmírně podporují a jsme přesvědčeni, že v rámci naší budoucnosti budeme i nadále úzce spolupracovat,“ uvedli zástupci studia.

Tvůrci taky prozradili, že jsou na začátku vývoje nové hry, ale oznámení je teprve na míle daleko. „Těšíme se na vývoj nových příběhů, postav a zážitků,“ uvedli v prohlášení.

Společnost Toys For Bob v posledních letech pomáhala s vývojem série Call of Duty, ale je známá především díky sérii Skylanders a také hrám jako Crash Bandicoot 4: It's About Time z roku 2020 a Spyro Reignited Trilogy z roku 2018. Posledním vydaným titulem byla online multiplayerová záležitost Crash Team Rumble.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama