Magie, zbraně a tajemný svět. Avowed letos potěší fanoušky RPG žánru
i Zdroj: Obsidian Entertainment
Gaming Avowed Článek Magie, zbraně a tajemný svět. Avowed letos potěší fanoušky RPG žánru

Magie, zbraně a tajemný svět. Avowed letos potěší fanoušky RPG žánru

Josef Ventrča

Josef Ventrča

20. 1. 2024 16:30

Zkušení tvůrci RPG titulů Obsidian Entertainment ukázali záběry ze hry Avowed. Poodhalili tak, na co se fanoušci mohou těšit v kouzelném světě, který rozhodně nebude jen pohádkový.

Reklama

Na konferenci Xbox Developer Direct 2024 studio Obsidian Entertainment, známé zejména díky RPG titulům Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity nebo novějšímu The Outer Worlds, ukázalo gameplay trailer s komentáři vývojářů pro očekávanou role-playingovou hru Avowed. Následně prozradili i přibližné datum vydání.

Vývojáři nás vrátí zpět do fiktivního světa Pillars of Eternity zvaného Eora, kde se ocitneme na ostrově Living Lands, abychom absolvovali dobrodružství plné záhad, nebezpečí i neuvěřitelných příběhů. Jako velvyslanci vzdálené země Aedyr se vydáme do oblasti, kde bude naším úkolem prozkoumat zvěsti o šíření tajemné nákazy. Kromě toho se rovněž v magickém univerzu pokusíme zabránit zničení světa, ocitneme se před mnoha rozhodnutími, které ovlivní chod děje, a taky poznáme spoustu postav, s nimiž bude možné navázat různé vztahy.

Avowed slibuje i spoustu akce z pohledu první osoby, zejména kouzlení vypadá zajímavě, a dle záběrů můžeme usoudit, že dostaneme na výběr z několika typů zaklínadel, jako jsou například ohnivá, mrazivá nebo zmenožňujícím pohyb nepřátel. Kromě magie ale využijeme i sílu, jelikož zacházení s mečem, štítem či lukem a palnými zbraněmi nám nebude cizí, a tak očekáváme mnoho soubojů zblízka. Jak bývá zvykem u RPG od Obsidianu, tak s největší pravděpodobností bude pouze na hráči, jaký styl si vybere, případně co zkombinuje.

Herní Indiana Jones láká na akci, dobrodružství a Harrisona Forda
i Zdroj: Machine Games

Herní Indiana Jones láká na akci, dobrodružství a Harrisona Forda

Indiana Jones and The Great Cicle vypadá na záběrech ze hry skvěle. Vývojáři z Machine Games konečně prozradili detaily a…

20. 1. 2024 15:15

Ačkoliv je Avowed pro jednoho hráče, tak na cestě nebezpečnými krajinami budeme mít i společníky s unikátními schopnostmi, které využijeme nejen v bojích. Taky oni dostanou vlastní příběhové linky, které můžeme vyřešit a ovlivnit tak, kým se parťáci stanou.

Obsidian v traileru uvedl, že Avowed by mělo vyjít ještě letos, ale konkrétní datum nepadlo. Hra pak bude dostupná pro PC a Xbox Series, rovněž bude součástí předplatného Xbox Games Pass.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama