Cyberpunk 2077 2.0 - vše, co víme
i Zdroj: CD Projekt Red
Gaming Cyberpunk 2077 Článek Cyberpunk 2077 2.0 - vše, co víme

Cyberpunk 2077 2.0 - vše, co víme

Dominika Hudcová

Dominika Hudcová

18. 9. 2023 16:45

Cyberpunk 2077 neměl zrovna nejlehčí start. Do povědomí hráčů se možná zapsal hlavně jako hra plná bugů, kvůli kterým se stával až nehratelným. I přes všechny opravy a aktualizace zůstali ale stále někteří hráči zklamaní z RPG meachanik, které jim mnohdy připadaly jako zbytečné, vzhledem k tomu že neměly na vývoj postavy a herní zážitek téměř žádný vliv. S tím se ale studio CD Project Red rozhodlo poprat ve velké aktualizaci, která dorazí již za pár dní. Změn bude mnoho a ze Cyberpunku 2077 se tak snad konečně stane to „správné“ RPG.

Reklama

Obrovská aktualizace Cyberpunk 2077 2.0 bude zveřejněna 21. září a bude k dispozici zdarma. Přichází několik dní před vydáním DLC Phantom Liberty a dává tak možnost hráčům si nejdříve na nejnovější mechaniky zvyknout. Na co vše je třeba se připravit?

Atributy a dovednosti

Velikých změn se dočkají dovednosti, které se odemykají pomocí perkových bodů. Základní atributy zůstanou stále stejné, pod každým z nich bude ale přepracovaný strom s větvemi dovedností, které budou nově pro styl hraní opravdu zásadní. Vylepšováním atributů se budou odemykat další a další části dovednostního stromu.

Dovednosti jako takové se rovněž dočkají úprav. Namísto pasivního zvyšování statistik a procent, jak tomu bylo doposud, budou perkovými body odemykány opravdové konkrétní schopnosti, které budou vhodné pro různé styly hraní.

Pokud už máte Cyberpunk rozehraný a nebudete chtít začínat na novo, dostanete jednorázovou příležitost si body atributů i perkové body přerozdělit. Jestli stále tápete a zatím nevíte, kterým směrem se vydat, můžete se podívat na plánovač, kde si lze přerozdělení bodů s předstihem připravit.

Kyberware

Zda vám bude chybět vylepšování statistik, není třeba smutnit. Mnohých z těchto drobných výhod z původních stromů dovedností se chopí kyberware. Jednotlivá vylepšení si bude ale potřeba dobře promýšlet, jelikož bude kyberware obsahovat limit zvyšující se spolu s úrovní postavy nebo pak rychleji pomocí vylepšování dovedností v atributu technické zdatnosti.

CD Projekt ukázal gameplay novinky v Cyberpunk 2077 Phantom Liberty
i Zdroj: CD Projekt RED

CD Projekt ukázal gameplay novinky v Cyberpunk 2077 Phantom Liberty

Během Gamescom představení se CD Projekt RED pochlubil novým trailerem pro Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, který láká na…

24. 8. 2023 17:00

Kyberware také přebírá původní statistiky u oblečení. Po nové aktualizaci si bude potřeba zvyšovat stupeň výzbroje a zdraví právě za jeho pomoci. Tato změna příjemně zapadá do Cyberpunkového prostředí, jelikož se bude jednat o další modifikaci těla například zpevněním kůže.

V oblečení tak dostanou hráči naprostou svobodu, jelikož na něm už nebudou záviset statistiky postavy. Stále se najdou ale i kousky, které mírně pomohou v určitých oblastech, jako jsou třeba rychlé hacky.

Výdrž a zdraví

Boj se studio rozhodlo pozměnit i z trochu jiné stránky. Předělaný systém výdrže vás totiž donutí se nevrhat do šarvátek po hlavě, jako byste byli nesmrtelní a nikdo se vašim schopnostem nevyrovnal. Nově už vaši výdrž nebude čerpat sprintování, zato budou vaši postavu vysilovat údery, jejich blokování a úskoky v boji z blízka a pokud byste se rozhodli situaci vyřešit za pomocí střelných zbraní, střílení bude nově pro vaši postavu namáhavé také.

Tuto změnu podpoří i úprava předmětů pro uzdravování. Inhalátory a injektory budou mít po 2 použitích přebíjecí dobu. Bude tak potřeba si pořádně promyslet, kdy se do boje vrhnout naplno a kdy se stáhnout a raději se krýt.

Policie

Policejní jednotky NCPD budou chytřejší. Při překročení zákona se na vás vrhnou a už se jich nezbavíte tak jednoduše a rychle. Používat by jednotky měly údajně i zátarasy. A pokud bude vaše chování eskalovat dále, poradí si s vámi jednotka MaxTac.

Vozidla

Vozidla si bude možné kupovat z pohodlí domova, stále ale bude platit omezení reputací. Po nákupu je naleznete k dispozici ve své garáži.

Především bude ale velkou novinkou možnost eliminace nepřátel z bezpečí vašeho auta. Buď můžete střílet jednoruční zbraní z bočního okna, nebo rovnou skrz to čelní. Na motorce můžete mimo to také využívat zbraně sečné, jako jsou třeba meče. A určitá auta budou disponovat i namontovanými zbraněmi, se kterými se nebudete muset zastavit před téměř ničím.

Pokud však budete chtít zvolit zcela odlišný přístup, za pomoci nových hackovacích schopností budete moci jiné auto třeba vyhodit do vzduchu. Možností bude více.

Hráči, kteří se nacházejí již v pozdější fázi hry se nemusí ničeho obávat. Jednak dostanou příležitost si nově přerozdělit atributové a perkové body, hlavně se ale aktualizace nijak nedotkne příběhu. Možná jen bude škoda si všechny tyto novinky nevychutnat hned od začátku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama