Dragon's Dogma 2 je terčem kritiky, trápí ji technický stav a DLC
i Zdroj: Capcom
Gaming Dragon's Dogma 2 Článek Dragon's Dogma 2 je terčem kritiky, trápí ji technický stav a DLC

Dragon's Dogma 2 je terčem kritiky, trápí ji technický stav a DLC

Václav Brixí

Václav Brixí

24. 3. 2024 12:30

Pravděpodobně nejočekávanější RPG tohoto roku se dočkalo vydání. Místo chvály však schytává negativní recenze. Na vině je technický stav hry a neočekávané "mikrotransakce".

Reklama

Ačkoliv před vydáním získávalo nové RPG Dragon's Dogma 2 od recenzentů skvělá hodnocení, po vydání nebyli samotní hráči tak shovívaví. Na Steamu má v současnosti smíšené hodnocení a kladně ji neohodnotilo ani 50% hráčů. Za tím stojí dva hlavní důvody. Prvním je neuspokojivý technický stav hry, který způsobuje pády a častá zasekávání. Druhým je pak seznam DLC, který se v den vydání objevil na internetových obchodech. Ten čítá neuvěřitelných 21 položek. Důvodem zklamání je především to, že se jedná o základní předměty a funkce, které by podle hráčů měly být namísto DLC snadněji dostupné už v základní verzi hry. K tomu všemu se hráčům nelíbí, že si nemohou ani spustit novou hru, pokud jsou z jakéhokoliv důvodu se svým prvním charakterem nespokojeni.

Na kritiku hráčů zareagovalo na platformě Steam i vývojářské studio Capcom, které slibuje nápravu určitých nedostatků. Zatímco k technickému stavu hry a nemožnosti vytvoření nové postavy se vyjádřilo s příslibem nápravy, k otázce DLC přidalo pouze krátký nic neříkající komentář se slovy: Všechny níže uvedené položky lze získat ve hře nebo jako placené položky DLC. O nízkém počtu snímků za sekundu a dalších technickým problémech se rozepsalo následovně:

Každé postavě a výpočtu dopadu její fyzické přítomnosti v různých oblastech je přiděleno velké množství výkonu procesoru. V určitých situacích, kdy se objeví mnoho postav současně, může být využití procesoru příliš vysoké a může ovlivnit počet snímků za sekundu. Jsme si vědomi, že v takových situacích může mít nastavení snižující zatížení GPU v současné době omezený účinek, nicméně hledáme způsoby, jak výkon v budoucnu zlepšit. Další podrobnosti oznámíme, jakmile to bude možné.

Jak už jsme vás dříve informovali, Dragon's Dogma 2 je první hrou od studia Capcom, která je prodávána za novou cenu 70€. Zároveň byl Capcom označen portálem Metacritic za nejlépe hodnocené studio roku 2023. Zdali si popularitu udrží i po tomto kontroverzním vydání se dozvíme pravděpodobně až za rok. Doufejme však, že se alespoň technické problémy vyřeší, co nejdříve a hráči si budou moci toto rozsáhlé RPG užít naplno.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama