Enterprise zničili FLY5, pořadí v tabulce se po druhém kole nemění
Esport Valorant Článek Enterprise zničili FLY5, pořadí v tabulce se po druhém kole nemění

Enterprise zničili FLY5, pořadí v tabulce se po druhém kole nemění

Aleš Pelc

Aleš Pelc

6. 9. 2023 14:15

Nastal čas pro pokračování skupinové části čtvrté sezóny Grunex Challenge. Po druhém kole je ve vedení stále stejná trojice, překvapení však nebylo daleko.

Reklama

Třetí týden Grunex Challenge přišel s druhým kolem skupinové fáze. V něm se jako první utkala KARMA s its joever. Hned od startu se proti očekáváním chopil vedení Paťův mix. Na své mapě Haven za obranu dominoval a připsal si devět bodů. Slibně vkročili its joever i do druhé půle, ale za stavu 11:3 se jejich vítězné tažení zastavilo. KARMA se vzchopila a v čele s Nunmeisterem a WanZerem začala ztrátu rychle stahovat. Soupeřící pětka už v základní hrací době přidala jen jediné kolo a Haven se tak dočkal prodloužení. Přestože i do něho vstoupili lépe its joever, rozjetí mladíci pod Dandovým vedením získali první mapu ve svůj prospěch.

Počátek následovného Lotusu probíhal vyrovnaně a ani jednomu celku se nepodařilo jít do trháku. Se skóre 6:6 se sestava bývalých hráčů eSuby, Woof Woof či Farmers přesunula na bránící stranu, která jí, stejně jako na Havenu, vyhovovala více. Its joever s výsledkem 13:9 srovnali sérii a poprvé ve skupinové části rozhodovala až třetí mapa. I decider měl pomalý úvod a v poločase bylo opět vyrovnáno. Tentokrát se však KARMA za útok utrhla a pětikolovou vítěznou šňůrou uzavřela utkání znovu výsledkem 13:9, čímž si připsala další body do tabulky. 

Mimo vysílání se hrál zápas dvou silných mixů, eco chálks a random dogs. Hráčská kvalita na obou stranách značí, že obě mužstva usilují minimálně o top4. K tomu měli lépe našlápnuto SHOUTy a spol. díky výhře v minulém týdnu a dobře vstoupili i do toho nynějšího. Eco chálks si za podceňovaný útok na Splitu došli rovnou pro devět kol a měli před druhou polovinou výbornou výchozí pozici. Ta jim ale začala rychle mizet pod nohama, když kola za útok střádali i random dogs. Stejně jako ve streamovaném duelu se dostala úvodní mapa až do overtimu. V něm se zadařilo eco chálks a vedení v sérii si vzít nenechali. Na Havenu si celky prohazovali vedoucí postavení mezi sebou a polovina tak dopadla oblíbených remízovým výsledkem 6:6. SHOUTyho mix na to okamžitě zareagoval v počátku druhé půle, kdy odskočil na náskok pěti bodů. Hitchova parta na únik už nezvládla pořádně zareagovat a eco chálks získali další výhru do tabulky poměry 14:12 a 13:8. 

Pro večerní streamovaný šlágr zůstalo střetnutí obou organizací kvalifikovaných do skupinové části. Trápící se FLY5 Esports vyzvali nebezpečné Enterprise. Zatímco předchozí vysíláné utkání nabídlo dohromady 147 minut vyrovnané hry, teď to byl úplný opak. Červenobílí se velice suverénně zmocnili soupeřova map picku a hráči v modrém si z Ascentu odesli pouhá tři kola. Na Havenu se FLY5 nadechli naděje po obou vyhraných pistolových kolech. Ty však jen oddálily porážku a každá z map trvala jen pár sekund přes půl hodiny. Enterprise si tak s náhradníkem Hasou dále drží čisté konto a celá přední trojice už je blízko k semifinále.

Třetí kolo je hned za rohem, odehraje se už ve čtvrtek, klasicky od 17:00. V nestreamovaném duelu zabojují o odražení se ode dna its joever a FLY5 Esports. V doprovodu komentáře budete moci sledovat nejprve Enteprise v těžkém souboji s eco chálks a na závěr zůstává pro oba celky důležitý zápas KARMY a random dogs.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama