EPL skupina C: Rozsypou se FaZe opět pod tlakem? Mají Apeks šanci na postup?
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
Esport CS:GO Článek EPL skupina C: Rozsypou se FaZe opět pod tlakem? Mají Apeks šanci na postup?

EPL skupina C: Rozsypou se FaZe opět pod tlakem? Mají Apeks šanci na postup?

Michael Douša

Michael Douša

12. 9. 2023 20:30

Skupinová fáze ESL Pro League je již za polovinou a přichází tak abecední řada na skupinu C. Ta by opět neměla být přímo skupinou smrti, to ovšem nebyla ani skupina, v níž se octli FaZe na IEM Majoru v Riu. Dopadnou tentokrát lépe?

Reklama

Na rozdíl od skupiny B, skupina C by není úplně jasně rozdělená na favority a vyzyvatele. Mezi jasnějšími favority nacházíme poměrně velké hráče - dvoje Major šampiony, jedny hrající za FaZe a jedny hrající za ukrajinskou organizaci Natus Vincere. Pak se ale dostáváme do určité šedé zóny. 

K nim se mají šanci přicpat i donedávna jasní vyzyvatelé, v téhle skupině jsou ale zcela jistě v té lepší polovině - Apeks. Je nutno uznat, že atmosféra v organizaci dost možná není sluníčková, což vyústilo v to, že na EPL nebudou mít za sebou svého kouče. Pořád mají kvalitní sestavu, která je téměř identická s tou, která postoupila do semifinále posledního Majoru, a tak by neměla mít problém dostat se mezi nejlepší čtyři týmy a zajistit si tak postup do play-off. Do papírově lepší čtyřky ale mají šanci se dostat i fnatic, Imperial či při lepším dni i 9z.

Fnatic přebrali kapitána od MOUZ a v současnosti se drží na 15. místě světového žebříčku, jen jedno za Apeks. A Imperial? Pouhá dvě za fnatic. A jako černý kůň se už nějakou chvíli tváří také 9z. Na druhou stranu, o M80 a 5yclone není třeba se strachovat.

Od FaZe i NaVi jsme se za posledních několik měsíců naučili nečekat mnoho. Tohle je pro ně ale klíčový turnaj. Jestli někde chtějí ukázat, že konec CS:GO pro ně je brnkačka, musí to udělat nyní. Oba týmy se vydaly úplně opačnými cestami - FaZe si ponechali svoje hráče i přesto, že se od posledního EPL nedočkali pořádného úspěchu, NaVi zase pustili staré tváře a vydali se cestou experimentu. Pro ani jedny to ale zatím úplně nezafungovalo. Oba týmy nezvládly zkoušku ohněm na letošním IEM Cologne a opravdu nevypadají jistě. Zvládnou tedy tuhle poslední zkoušku ohněm před nástupem CS2? To zjistíme už zítra. NaVi nastupují na server v 16:00, FaZe hned po nich v 19:30. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama