FaZe jsou bezpečně v play-off, nebylo to ale zadarmo
i Zdroj: https://photos.eslgaming.com/PRESS-GALLERY-Intel-Extreme-Masters-Katowice-2024-CSGO-/i-GZscgtH/A
CS 2 Článek FaZe jsou bezpečně v play-off, nebylo to ale zadarmo

FaZe jsou bezpečně v play-off, nebylo to ale zadarmo

Michael Douša

Michael Douša

24. 3. 2024 16:05

FaZe uběhlo od jejich prvního a jediného Major vítězství dva roky. Pro fanoušky se to zdá jako úplná věčnost, je možné, že se dočkají trofeje i letos, se slovenským hvězdným přírůstkem?

Reklama

FaZe něměli úplně nejúspěšnější začátek svojí letošní Major trajektorie. Jejich úplně první zápas znamenal prohru proti domácím Heroic, po Bo1 vítězství proti FURIA dostali zase opravdu bolestivou facku v podobě prohry 1-13 od Eternal Fire. Vítězství nad Imperial je ale zjevně opět trochu nabudilo, protože tentokrát už vypadali jako v době svého vrcholu. 

Zatímco doposud nebyl David “frozen” Čerňanský úplně v nejkonzistentnější formě, kdy třeba právě proti Eternal Fire si nastřílel druhý nejhorší rating na serveru, proti Complexity to byl prvotřídní výkon. Frozen s ratingem 1,46 proti severoamerickým nadějím ukázal pořádnou dominanci, v níž mu sekundoval AWPer Helvijs “broky” Saukants s ratingem 1,42. Zatímco frozen měl svoje pískoviště na Nuku, kde ukázal rating 1,69, na Overpassu zase broky, který si nastřílel 1,62. Obě mapy ale dopadly stejně - vítězstvím 13-6 pro FaZe.

EliGE | Complexity; Copyright: Adam Lakomy, ESL FACEIT Group
i Zdroj: Copyright: Adam Lakomy, ESL FACEIT Group
EliGE | Complexity; Copyright: Adam Lakomy, ESL FACEIT Group

Před fanoušky už tohle může být standard. FaZe jako sestava mají neuvěřitelné zkušenosti, které před zraky fanoušků přijdou vhod. Tlak, který skandující nadupanou arénu doprovází, se často na méně zkušených podepisuje, což by u FaZe hrozit nemělo. Navíc bude Finn “karrigan” Andersen mít podporu domácího publika, což je vždy výhoda. To ale samo o sobě nestačí. Toho jsme si mohli všimnout už v Katowicích, kde sice byl dav na jejich straně, proti Spirit ale byli i místní Poláci krátcí. Jak to dopadne tentokrát?

"Máme trochu nervy," říká norský veterán rain
i Zdroj: Photo credits: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group

"Máme trochu nervy," říká norský veterán rain

FaZe zápasem proti Imperial dokázali udržet svoje Major naděje naživu. Není ale všechno růžové, duhové a jednorožčí. …

23. 3. 2024 21:40
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama