Finále BetBoom Dacha je jasné: Spirit vyzvou Virtus.pro
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex.com
Esport Counter Strike 2 Článek Finále BetBoom Dacha je jasné: Spirit vyzvou Virtus.pro

Finále BetBoom Dacha je jasné: Spirit vyzvou Virtus.pro

Michael Douša

Michael Douša

9. 12. 2023 16:15

Asi není velkým překvapením, že na turnaji, kde většinu týmů tvoří ruské celky, se ve finále proti sobě postaví - světe div se - dva ruské celky. Příjemným překvapením celého turnaje je ovšem mladičký Danil "donk" Kryškovec, který může v zápase proti VP ukázat, co v něm vězí.

Reklama

Donk se stal do jisté míry memem mezi Counter-Strikovými fanoušky. Jeho až absurdní skore, v poměru k jeho pouhým šestnácti letům věku, tvoří neuvěřitelnou kombinaci. Někteří si mysleli, že se jedná o velmi talentovaného onlinera, který na LANce proti veteránům neobstojí, opak se však ukazuje pravdou. Donk si na BetBoom Dacha natřel na chleba nejednoho veterána, a jde si pro trofej. 

Spirit mají na kontě dvě výhry 2:0 proti nejlepším současným Brazilcům FURIA a jednu proti MIBR. Jediným týmem, který je zatím dokázal na LANce porazit, jsou Virtus.pro, kteří tak učinili v poměrně přesvědčivém stylu - také 2:0. V žádném případě ale nešlo o jednostranné zápasy, na první mapě se Spirit vytáhli do přesčasu a na druhé jim do prodloužení chyběla pouhá dvě kola.

Nyní se ale proti VP musí postavit znovu. Někdejší Major šampioni mají jednoznačnou převahu, minimálně po mentální stránce. Už Spirit jenou porazili, tak není důvod, proč by to neměli zvládnout znovu. Navíc v jejich prospěch hovoří vydatné LAN zkušenosti, takže by na ně nemusel tolik doléhat tlak z okolností. Také není radno zapomínat, že VP nejsou žádná ořezávátka. Na BB Dacha pustili jednu jedinou mapu proti Astralis, jinak jsou prakticky bezchybní, předtím na Thunderpick World Championship skončili druzí hned za legendárními FaZe.

Ať už to dopadne jakkoliv, máme se na co těšit. Spirit se proti Virtus.pro postaví v 11:55 našeho nedělního času, a bude se hrát ve formátu Best of 5, takže určitě bude nač koukat. Ačkoliv sledování možná trochu znepříjemní množství reklam, jak jsme již psali:

Kontroverze na BetBoom Dacha - až moc reklam i strach z podvádění
i Zdroj: Rostislav Douša, Grunex

Kontroverze na BetBoom Dacha - až moc reklam i strach z podvádění

Bez sponzorů se v současné době turnaj jen těžko obejde, i přesto ale mohou být reklamy už trošku přes čáru. Fanoušci si na…

7. 12. 2023 20:40
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama